Landgoed De Wilmersberg (De Lutte) in de Top 10 van beste hotelsLandgoed De Wilmersberg in De Lutte staat op nummer 9 in de top 10 van beste hotels van Nederland op reizigersplatform Tripadvisor. Daarmee behoort het hotel, in eigendom van Agfra Holding B.V., tot de 1% van beste hotels van de wereld. Ook is De Wilmersberg het enige hotel buiten de Nederlandse grote steden met een notering in deze top 10.

Githa van Vilsteren, die samen met haar man Boudewijn de dagelijkse leiding heeft over De Wilmersberg: “Vanaf het moment dat wij bijna 10 jaar geleden van Amsterdam naar Twente verhuisden om leiding te gaan geven aan De Wilmersberg, was het onze ambitie om het fijnste hotel van Nederland buiten de grote stad te worden. In 2017 behaalden we al de finale van de Dutch Hotel Award. Deze top 10 notering echter, is de directe waardering die onze gasten aan hun verblijf in ons hotel hebben gegeven. Beter dan dat kunnen we ons niet voorstellen. Bovendien staan we niet tussen de minste hotels. Zo volgt het mooie en mondaine Conservatorium Hotel in Amsterdam ons op nummer 10.”

De Wilmersberg is het voormalige buitenverblijf van de Twentse textielfamilie J.B. Blijdenstein, die de villa bijna 100 jaar geleden liet bouwen. De ligging van het hotel op 14 hectare landgoed is uniek. ‘Zeker na de coronaperiode, waarin wij 8 weken gesloten waren, gaan er meer Nederlanders dan ooit op vakantie in eigen land. Veel gasten die wij nu ontvangen, zijn niet eerder in Twente geweest. Als ze bij ons op het terras zitten en over het prachtige coulisselandschap met de grazende koeien uitkijken, wanen ze zich in Toscane of Zuid-Frankrijk. Wat dat betreft zijn de randvoorwaarden van de ligging in het Twentse landschap uitstekend”, aldus Githa.

Gasten weten echter niet alleen de mooie ligging zeer te waarderen. Ook de vriendelijkheid van de medewerkers springt in het oog. “Die vriendelijkheid zit in het DNA van de mensen hier in Twente, wat dat betreft is het heel makkelijk om samen te werken met Twentenaren. De glimlach op het gezicht en het warme welkom van de mensen zijn niet geveinsd. In de Randstad wordt de gastvrijheid bij hotels en restaurants nog wel eens anders ervaren door gasten”. 

In de afgelopen jaren is er veel vernieuwd en verbeterd bij De Wilmersberg. Ieder jaar worden er kamers gerenoveerd en in 2017 werd de Wellnessboutique met sauna’s en beautysalon geheel vernieuwd. Maar ook chef-kok Ronald Bor gaat met zijn tijd mee, zo is de vraag naar vegetarische gerechten in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Bor ziet het als zijn ultieme uitdaging om de vegetarische gerechten zó te maken dat juist de mensen die geen vlees of vis eten, extra verwend worden. Desgewenst kunnen gasten een kleine portie vis of vlees bij hun groentegerecht bestellen. Dat wordt zeer gewaardeerd door veel, vooral jongere, gasten.  

Daarnaast nemen wij onze verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties, ook daarin zijn wij vooruitstrevend en ambitieus”. Zo is De Wilmersberg sinds 2013 als één van de weinige zelfstandige hotels in Twente in het bezit van Green Key Goud, het keurmerk dat gegeven wordt aan locaties waar duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan.

Wat, nu dit doel behaald is, het volgende doel is? “Er zijn uitdagingen genoeg”, aldus Githa “door COVID-19 ontvangen we veel particuliere gasten die de rust en ruimte van Twente opzoeken, dat geeft extra drukte in het hotel. Voor nu zijn wij vooral op zoek naar nieuwe collega’s. Dus wie graag bij het fijnste hotel van Nederland buiten de stad wil werken; neem dan contact met ons op!” 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Landgoed De Wilmersberg TripAdvisor De Lutte Hotel Twente Reviews
Algemene voorwaarden | privacy statement