Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten opent ‘KonneKt restaurant, bar en lounge’



Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten opent op vrijdag 4 september het gloednieuwe ‘KonneKt restaurant, bar en lounge’.  Met de realisatie van KonneKt biedt het conferentiehotel niet alleen meer zitplaatsen in het restaurant én een verbeterde logistiek, maar genieten gasten voortaan ook van een culinaire totaalbeleving. KonneKt is immers meer dan alleen een plek om te eten of drinken; het is een ongedwongen ontmoetingsplek in het hart van het hotel.

De bouw van KonneKt heeft ruim 9 maanden in beslag genomen. Met de oplevering is de derde fase van het meerjarige bouwtraject, waarin eerder al een grondige keukenrenovatie plaatsvond en een nieuwe toiletgroep werd gerealiseerd, succesvol voltooid. Sinds medio juli kunnen de gasten van het conferentiehotel al gebruik maken van de faciliteiten van KonneKt. Op vrijdag 4 september vindt de officiële opening plaats.

Hybride opening
De opening van KonneKt wordt hybride georganiseerd. ‘Juist in deze tijd en passend bij de gedachte van KonneKt, vinden we het belangrijk om met onze relaties in verbinding te blijven en een opening te organiseren’, vertelt René Giel, directeur Kontakt der Kontinenten. ‘Door de anderhalve meter maatregel zijn we helaas beperkt in het aantal personen dat we bij de opening aanwezig kunnen laten zijn. Het gebruik van livestreaming – een service die we ook aan onze conferentiegasten bieden – geeft ons de kans om personen die fysiek niet aanwezig kunnen zijn tóch bij de opening te betrekken. En om de online gasten het gevoel te geven er écht bij te zijn bieden we zelfs een KonneKt experience aan, waarbij we voorafgaand aan de opening een verrassing vanuit Bar KonneKt komen bezorgen.’

Over KonneKt
Het restaurantgedeelte van KonneKt biedt ruimte aan 240 gasten en is onder andere uitgerust met een multifunctioneel foodcourt met frontcooking- en sappenstation. Gasten kunnen hier genieten van een veelzijdig assortiment aan eten en drinken, maar natuurlijk ook van het panoramische uitzicht op de bostuin. Het atrium van KonneKt is een prettige ontmoetingsplek voor een zakelijke afspraak of om rustig te kunnen werken. De KonneKt lounge, met meerdere eet- en drinkfuncties, is geschikt voor de ontvangst van grotere zakelijke gezelschappen. Deze ruimte kan, bijvoorbeeld in combinatie met de naastgelegen congreszaal, exclusief worden gereserveerd. Borrelen kan bij de iconische goud-marmeren bar.

Verbinding en culturele overeenkomsten
Het interieur van KonneKt is met zorg gekozen en sluit naadloos aan op het wereldse DNA van de historische locatie. Verbinding en culturele gelijkenissen staan centraal binnen KonneKt. Dit ziet men onder andere terug in het gebruik van materialen en verzamelde souvenirs. Denk bijvoorbeeld aan Picasso’s zelfportret, dat toont als een Afrikaans stammenmasker. Of de kleurrijke borduursels uit Peru, die veel overeenkomsten tonen met de Marker klederdracht.

Het gekozen meubilair en het gebruik van verschillende zones en sferen geven een warme en uitnodigende vibe. En hoewel het ontwerp modern is, is er ook oog voor de historie en zijn de kenmerkende details zoals het glas in lood met respect behandeld.

Over Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is gevestigd in Soesterberg. Het hotel wordt omringd door de natuur van de Utrechtse Heuvelrug en bestaat uit twee historische gebouwen met 25 conferentiezalen en 130 hotelkamers. Ook is er een bostuin voor recreatie en een evenementenveld voor activiteiten.  De twee gebouwen zijn oorspronkelijk een missiehuis en klooster. Nu vormen ze een eigentijds conferentiehotel dat voorzien is alle gemakken en faciliteiten van nu. Een plek waar wereldse gastvrijheid in de genen zit en waar duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen vanzelfsprekend is.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Kontakt der Kontinenten KonneKt hybride opening
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Amersfoortsestraat 20
3769 AS
Soesterberg
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement