Mercure Amsterdam City stap voor op concurrentie middels ‘Long Stay kamers’De Amsterdamse hotelmarkt heeft het niet gemakkelijk. Toeristen blijven nog weg en grote congressen zijn er niet. Hotel Mercure Amsterdam City rondt precies nu een omvangrijke verbouwing af met 30 nieuwe long stay kamers. Geluk bij een ongeluk volgens de GM van het zakenhotel.

Omvangrijke verbouwing
In 2019 was de vraag naar long stay kamers in Amsterdam groot. Reden voor Mercure Amsterdam City om een omvangrijke verbouwing en herindeling aan te gaan. De 30 opgeleverde kamers zijn 34m2 en bevatten allen een kitchenette. Het is uiteraard mogelijk zelf koffie of thee te zetten. Zelf eten bereiden in de kamer is mogelijk, wat het langere verblijf een stuk toegankelijker maakt. Een ruime badkamer inclusief regendouche en een kingsize bed maken het verblijf ontzettend comfortabel. De verbouwing heeft in totaal 6 maanden in beslag genomen. Het hotel gaat vanaf 17 juli weer open voor gasten.

Long stay kamers komen nu erg goed uit
Francis Windt, General Manager van Mercure Amsterdam City, geeft aan: “Net als alle hoteliers ben ik mij in maart kapot geschrokken. Vooral in Amsterdam hebben we, met een behoorlijke afhankelijkheid van de internationale meeting- en eventmarkt, te maken met een forse uitdaging. De verbouwing die we net achter de rug is stond uiteraard al veel eerder gepland. Echter komt ons nieuwe aanbod, ondanks het feit dat er minder expats zijn, zeer goed van pas. De Amsterdamse woningmarkt staat nog altijd onder druk en daar bieden onze long stay kamers voor een aantal mensen een tijdelijke oplossing. Dat merken we in de aanvragen en is dus geluk bij een ongeluk. Daarnaast kan een long stay gast ook gebruik maken van alle andere hotelfaciliteiten, zoals eten en drinken in onze bar en restaurant en parkeren op ons eigen terrein.”
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Mercure Amsterdam City hotel Amsterdam Mercure long stay kamers Hotel Locatie
Algemene voorwaarden | privacy statement