Hard Rock Hotel Amsterdam American is geopend



Op 12 juni 2020 opende Hard Rock Hotel Amsterdam American haar deuren. Met 173 kamers is Hard Rock Hotel Amsterdam American, gelegen aan het Leidseplein, gevestigd in een van de beroemdste Art Nouveau-gebouwen van de stad, voorheen het American Hotel. Het historische gebouw uit 1903 is door interieurontwerper Feran Thomassen gerenoveerd met behoud van de historische decoratieve elementen, zoals de glas-in-loodramen en de clair-obscur-schilderijen. De muren van het hotel zijn ook versierd met kenmerkende Hard Rock memorabilia, waaronder dierbare bezittingen van artiesten als Elton John, Slash en John Lennon. Het hotel opent met in achtneming van alle lokale Covid19-maatregelen, -overheidsrichtlijnen en het nieuwe SAFE + SOUND protocol van de internationale Hard Rock-organisatie. 

"Amsterdam is een entertainment hotspot met een ongelooflijke sfeer, en de perfecte plek om een Hard Rock Hotel te verwelkomen" aldus Dale Hipsh, Senior Vice President - Hotels. "We verheugen ons om ons nieuwste hotel te zien openen in zo'n iconische stad met een sterke muzikale achtergrond, die Hard Rock-gastvrijheid naar een van de meest bruisende locaties van Amsterdam brengt."
 
Het legendarische Café Americain, dat tot het Cultureel Erfgoed behoort, blijft onveranderd. Het café combineert een klassiek interieur met eigentijdse gastronomie en geeft een moderne draai aan geliefde, klassieke gerechten met Nederlandse ingrediënten en producten van lokale oorsprong. Naast het Café is Bar Americain gevestigd: de iconische hotelbar die door de jaren heen een scala aan beroemde artiesten heeft mogen verwelkomen, terug te zien in de foto's van beroemdheden die de muren sieren. Gasten genieten van Hollandse bitterballen en een ambachtelijke cocktail op het terras, off nemen een drankje in de lobby van het hotel of de naastgelegen GMT +1. De GMT +1 kan afgesloten dienen als zaal voor evenementen, net als de Mata Hideaway - een verborgen vergaderruimte geïnspireerd op de Marrakesh Express. De twee ruimtes bieden samen meer dan 230 vierkante meter vergaderruimte voor sociale evenementen en bedrijfsbijeenkomsten.

"Voor ons voelt het openen van het eerste Hard Rock Hotel van Nederland op deze historische plek als een perfecte match", aldus Léon Dijkstra, CEO van Eden Hotels. "Het hotel heeft een zeer rijke muziekgeschiedenis en ligt in de buurt van alle iconische podia die Amsterdam te bieden heeft. Als Hard Rock Hotel Amsterdam American laten we muziek en cultuur voortleven op een plek waar artiesten al tientallen jaren samenkomen".

Het hotel beschikt over speciale Hard Rock-services, waaronder het programma The Sound of Your Stay®, waarmee gasten een Fender-gitaar - compleet met versterker en koptelefoon - of een Crosley-platenspeler kunnen reserveren voor een geïmproviseerde jamsessie op hun kamer. Rock Om® brengt de kracht van yoga samen met de beat van muziek in drie ritmische in-room yoga sessies. Ook biedt Hard Rock Hotel Amsterdam American voor VIP-gasten de Rock Royalty®-service, met een eigen Rock Royalty-lounge en exclusieve voorzieningen, zoals een kosteloze minibar-service op de kamers. Het hotel beschikt daarnaast over een Body Rock®-fitnesscentrum en een eigen Rock Shop®.

Hard Rock International vierde onlangs de opening van het Hard Rock Hotel Dublin in februari 2020, kort na de historische opening van 's werelds eerste gitaarvormige hotel, Seminole Hard Rock Hotel & Casino, in oktober 2019. Hard Rock Hotel Amsterdam American sluit zich aan bij Hard Rock Hotel London en Hard Rock Hotel Davos als versterking van het Europese hotelportfolio van het merk, dat verder zal worden uitgebreid met verwachte openingen in Madrid, Boedapest, Barcelona en Praag.

SAFE + SOUND
De gezondheid en veiligheid gasten en medewerkers heeft de hoogste prioriteit in Hard Rock Hotel Amsterdam American. Het hotel opent dan ook met in achtneming van alle lokale Covid19-maatregelen, -overheidsrichtlijnen en het SAFE + SOUND protocol van de internationale Hard Rock-organisatie. Het SAFE + SOUND protocol is ontwikkeld door een team van experts uit de hospitality branche, in samenwerking met wereldwijde gezondheids- en reinigingsspecialisten en garandeert de hoogste standaarden op het gebied van hygiëne. Het protocol wordt in alle Hard Rock Hotels geïmplementeerd en omvat een inspectie op 272 punten voorafgaand aan de opening van het hotel. 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Hard Rock Hotel Amsterdam American Leidseplein Amsterdam Locatie Heropening
Algemene voorwaarden | privacy statement