Flint presenteert nieuw project ‘De Lege Zaal’



Sinds vorige week presenteert Flint een nieuw project: ‘De Lege Zaal’. Het theater zendt acht vrijdagavonden een live act uit op Facebook en de website. De aanvang van de uitzending is zoals de theaterbezoekers gewend zijn om 20.15 uur. Met dit initiatief wil Flint de podiumkunsten doorgang laten vinden in tijden van crisis.

Nadat bekend werd dat het theater zijn deuren tot in ieder geval 1 juni gesloten moet houden is het theater direct gestart met het ontwikkelen van een online theaterervaring om de culturele vitaminen op peil te houden van haar trouwe publiek. ‘De Lege Zaal’ zorgt voor verwondering en verzachting in verwarrende tijden. 

Live theater kijken in de woonkamer
Deze live theaterervaring vanuit de eigen woonkamer is iedere vrijdagavond om 20.15 uur te zien op de Facebookpagina van Flint en op www.flint.nl/delegezaal. De optredende artiesten blijven een verrassing tot aan de uitzending.

Eerste uitzending was een succes
Tijdens de eerste uitzending van ‘De Lege Zaal’ trad Duda Paiva Company op. Het was een stukje uit de voorstelling Vergeten Dieren en Verloren Zaken. Een paar 100 mensen keken Live mee naar de uitzending rechtstreeks vanuit Flint. De uitzending is terug te zien op www.flint.nl/delegezaal

Vriendenavond online
Dit nieuwe initiatief is een aanloop naar de Vriendenavond op 25 mei. De meer dan 1000 Flint Vrienden waren uitgenodigd om op deze avond naar het theater te komen om previews te zien van het nieuwe seizoen. De Vriendenavond vindt dit jaar in een aangepaste versie online plaats zodat de Vrienden alsnog de previews uit het nieuwe seizoen kunnen bekijken. 

Flint Vrienden belangrijker dan ooit
Het hebben van Vrienden is voor Flint altijd al van belang, maar juist in deze tijd zijn vriendeninitiatieven onmisbaar binnen de culturele sector. Iedereen die Flint Vriend wil worden en hiermee  de programmering van Flint wilt steunen kan dit doen via www.flint.nl/vrienden. Een zilveren lidmaatschap kost € 25,- Er is ook de mogelijkheid om ‘Gouden’ of ‘Platinum Vriend’ te worden. Het Vriendenlidmaatschap kent vele voordelen. Het belangrijkste voordeel op Flint Vriend te worden is de voorrang op de jaarlijkse start kaartverkoop van het nieuwe seizoen. Flint Vriend worden kan via de website of via het bespreekbureau. Het bespreekbureau is telefonisch geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4 229 229.
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Theater Flint Corona-crisis
Flint theater, evenementen, congressen | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Coninkstraat 60
3811 WK
Amersfoort
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement