Ondernemersorganisatie ONL, Platform Promotional Products en CLC-VECTA roepen op tot verruiming van de werkkostenregelingDoor de coronacrisis zien veel ondernemers hun omzet verdampen. Op alle fronten kan de overheid voor de ondernemer het verschil maken. Naast de economische noodmaatregelen kunnen ook minder bekende regelingen, zoals de werkkostenregeling heel belangrijk zijn. Ondernemersorganisatie ONL en brancheorganisaties Platform Promotional Products (PPP) en CLC VECTA roepen daarom op om de werkkostenregeling tijdelijk te versoepelen. Dit doen zij middels een open brief aan staatssecretaris Vijlbrief van Financiën.

Verruiming belangrijk om zwaar evenementenbranche weer op gang te laten komen
De werkkostenregeling biedt werkgevers veel mogelijkheden: van belastingvrij een geschenk aanbieden aan werknemers tot een bedrijfsuitje organiseren. In deze moeilijk tijd kan het een grote steun in de rug zijn voor werkgevers om iets extra’s te doen voor het personeel. Om hen te bedanken, te motiveren of bij te staan. Daarnaast is een verruiming van de werkkostenregeling heel belangrijk om de zwaar getroffen horeca- en evenementenbranche in de toekomst weer op gang te laten komen.

Genoemde organisaties stellen daarom voor om de werkkostenregeling te versoepelen. Momenteel hoeven werkgevers geen belasting te betalen over een bedrag dat gelijk staat aan 1,7% van de gehele loonsom tot 400.000 euro. Over het bedrag dat daarboven uitkomt, mag 1,2% belastingvrij worden ingezet voor de werkkostenregeling. De beperking van de limiet in de loonsom tot 400.000 euro zou volgens de organisaties losgelaten kunnen worden. Een andere optie is om het limitatief percentage van 1,7% naar 5,0% te verhogen. Deze maatregelen zouden tijdelijk dit jaar voor een hoop lucht zorgen.

‘Juist nu moeten we alle kansen grijpen om ondernemers in de zwaarst getroffen sectoren tegemoet te komen’, zegt ONL-voorzitter Hans Biesheuvel. ‘De werkkostenregeling biedt hier mogelijkheden. Laten we die met beide handen aangrijpen.’

De initiatiefnemers
ONL voor Ondernemers is dé ondernemersorganisatie van Nederland en heeft maar één belang: de stem van de ondernemers te laten horen. De branche van promotionele producten en diensten heeft zich verenigd in het Platform Promotional Products (PPP). Binnen deze branchevereniging staan imagoverbetering door verdere professionalisering, kennisvermeerdering en belangenbehartiging centraal. CLC-VECTA is het kennis- en inspiratieplatform voor de zakelijke evenementenbranche.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: CLC-VECTA Branchevereniging Corona-crisis
Algemene voorwaarden | privacy statement