Ronde van Vlaanderen krijgt virtuele editieHet grootste volksfeest van Vlaanderen zal toch doorgaan op zondag 5 april aanstaande. In samenwerking met Flanders Classics en Sporza komt er een virtuele editie van Vlaanderens Mooiste voor de profs: DeRonde2020 – een koers vanuit hun huiskamer. Thuis op de rollen rijden kan immers nog wél. 

DeRonde2020 zal zondag 5 april te zien zijn op één vanaf 15u30. Een uur later zal een virtuele Ronde van Vlaanderen winnaar 2020 gekroond worden. In een gesloten rit voor enkel profrenners, rijden 13 profs de laatste 32 km van De Ronde virtueel tegen elkaar, thuis op de rollen. De profrenners rijden op het digitale wielerplatform Bkool. 

De Officiële Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen
De Ronde Van Vlaanderen 2020 wordt niet éénmaal maar tweemaal gereden dit jaar. Voor het auditieve verhaal De Officiële Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen sloegen Toerisme Vlaanderen, Cycling in Flanders, Flanders Classics en Sporza de handen in elkaar. In samenwerking met Het Geluidshuis en Bowling Brands worden de wielerfans meegenomen in een stuk ongeschreven spannende wielergeschiedenis, alsof je in een echt live uitgezonden koersverslag zit.

Het wordt ongetwijfeld de spannendste Ronde ooit, want dit is meer dan zomaar een koers. Bereid je voor op een verhaal met ongelofelijke plotwendingen en gastrollen van wielerhelden uit 100 jaar wielergeschiedenis als Eddy Merckx, Johan Museeuw, Tom Boonen, Briek Schotte, Bradley Wiggins, Fausto Coppi en de familie Van der Poel. Het is een wedstrijd waarin 100 jaar aan anekdotes en verhalen van de Ronde van Vlaanderen verwerkt zijn én waar mannen en vrouwen samen rijden. Ook Marianne Vos, Yvonne Reynders, Jeannie Longo en Annemiek van Vleuten fietsen mee. Zie de volledige lijst in de bijlage.

Wie dit uitzonderlijke hoorspel niet wil missen, stemt zaterdag 4 april om 19.00 uur af op Radio 1 (Vlaamse radio), waar Ruben Van Gucht en Renaat Schotte je meenemen in een uitzonderlijk live-verslag van de Vlaamse wielerhoogmis anno 2020. Beluisteren kan vanaf dan ook op via de podcast van Sporza Koers en www.cycling-in-flanders.cc

Tags: Corona-crisis Virtuele events Events
Algemene voorwaarden | privacy statement