Nieuwe Forumentree en Forumpassage MECC Maastricht officieel geopend tijdens TEFAFTijdens de Preview Day van de internationale kunst- en antiek beurs TEFAF zijn de vernieuwde Forumpassage en Forumentree van MECC Maastricht officieel geopend. Ter gelegenheid daarvan opende MECC directeur Rob van de Wiel - samen met wethouder John Aarts en gedeputeerde Joost van den Akker - feestelijk de deuren van de vernieuwde Forumentree. Op 3 juni 2019 zijn de gefaseerde werkzaamheden van de upgrade en uitbreiding van start gegaan. Daarmee is een belangrijke stap gemaakt om MECC Maastricht toekomstproof te maken en zodoende vanaf 2021 nog beter in te kunnen spelen op de wensen van organisatoren van meerdaagse internationale congressen en events. 

Forumpassage en Forumentree
De vernieuwde Forumpassage is het verbindende element tussen Forumentree en de Hoofdentree, het Congrescentrum en de drie evenementenhallen. Door de uitbreiding zijn er tien break-out-rooms bijgekomen welke multifunctioneel ingezet kunnen worden, dat brengt het totaal aantal break-out-rooms op 55, en er is een vide gecreëerd. De vloeren, wanden en plafonds zijn volledig vernieuwd, het plafond is deels verhoogd en er is volop daglichttoetreding toegepast in de gehele passage waardoor er een transparant karakter ontstaat. Daarnaast is de volledige pui en entree aan het Forumplein vernieuwd.

“Om Maastricht ook de komende decennia in de top van Nederlandse congressteden te houden, investeren we samen met de Provincie Limburg in het toekomstbestendig maken van MECC Maastricht. Zeer belangrijk is dat we aan het einde van de upgrade en uitbreiding niet alleen gelijktijdig congressen kunnen hosten, maar ook grotere congressen kunnen accommoderen tot 5.000 deelnemers, waar nu plek is voor 3.000 deelnemers”, aldus John Aarts, Wethouder Financiën, Vastgoed, Stadsbeheer en Hospitality – Gemeente Maastricht.

“Het investeringsplan voor MECC Maastricht is essentieel voor de ontwikkeling van de nabijgelegen Brightlands Maastricht Health Campus en voor de internationale uitstraling van stad en regio. Maastricht is een internationale universiteitsstad waar het goed wonen, werken en verblijven is”, aldus Joost van den Akker, Gedeputeerde Economie, Onderwijs en Sport Provincie Limburg.

Met de totale upgrade en uitbreiding is een bedrag van ca. 49 miljoen euro gemoeid, bij elkaar gebracht door Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en MECC Maastricht. De upgrade en uitbreiding zal leiden tot meer internationale congressen en events en een grotere spin-off voor de stad. De jaarlijkse economische waarde zal stijgen van een geschatte € 70 miljoen naar € 80 miljoen per jaar voor de regio. Daarnaast wordt het imago van Maastricht als congresstad vergroot. Ten slotte zorgt deze ontwikkeling voor een impuls voor de gebiedsontwikkeling Brightlands Maastricht Health Campus.

 

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement