Hilton Amsterdam Airport Schiphol meest toonaangevende duurzame F&B bedrijfsvoeringHet Food & Beverage (F&B) Team van Hilton Amsterdam Airport Schiphol heeft de award Leading Sustainable F&B Operation of the Year 2019 gewonnen. De prijs werd uitgereikt aan het hotel dat in 2019 de meest opmerkelijke duurzaamheidsinitiatieven had in vergelijking tot het voorgaande jaar 2018 en in vergelijking met alle Hilton hotels in Europa. Hilton Amsterdam Airport Schiphol ondernam verschillende acties gericht op Travel With Purpose; een programma opgezet door Hilton gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat tot doel heeft om hun milieuvoetafdruk te halveren en hun investeringen in sociale impact te verdubbelen voor het jaar 2030.

Het Hilton hotel is erkend als de meest duurzame F&B onderneming van Europa, vanwege de initiatieven die het hotel het afgelopen jaar heeft genomen om een duurzamere bedrijfsvoering te leiden in de bar, het restaurant, de evenementenafdeling en in de keuken. Hilton Amsterdam Airport Schiphol is ontzettend blij dat ze zijn onderscheiden met deze award. Anne van den Heuvel, F&B Manager, zegt: “Wat een geweldige erkenning voor de duurzame initiatieven die we het afgelopen jaar hebben genomen. Ik ben erg trots op ons team en de inspanningen die ze hebben geleverd om duurzaamheid als prioriteit te stellen en nieuwe ideeën te bedenken die onze impact op het milieu beïnvloeden.” Edwin van den Heijkant, Executive Chef, is het daarmee eens en voegt toe: “We blijven ernaar streven om steeds duurzamer te zijn. We proberen en testen nieuwe initiatieven in de keuken om bijvoorbeeld voedselverspilling te verminderen. Voor 2020 willen we onze operationele activiteiten blijven afstemmen op de duurzaamheidsdoelstellingen van Hilton.”

Plasticvrij dieet
Een van de initiatieven van het Hilton hotel is het verminderen van het gebruik van plastic binnen hun bedrijf. Ze verwijderden items zoals tandenstokers en rietjes. Bovendien stopten ze met het uitgeven van plastic flessen en vervingen deze door glazen flessen en watertappunten.

Too Good To Go
Het F&B team startte ook met de vermindering van voedselverspilling door overgebleven eten van hun uitgebreide ontbijtbuffet aan te bieden voor een kleine prijs op het platform Too Good To Go. Daarnaast bieden ze in Restaurant Bowery seizoensgebonden producten en is zeventig procent van de producten afkomstig van lokale leveranciers. Ook zijn ze een van de grootste deelnemers aan het programma Vis & Seizoen, waarbij het belangrijk is om uitsluitend vis in het juiste seizoen te kopen en te serveren.

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement