Eerste innovatieprogramma voor vrouwelijke AI-ondernemersWaiACCELERATE-programma voor vrouwelijke innovators op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en data science in Nederland.

WaiACCELERATE is het eerste ethische leiderschaps- en bedrijfsversnellingsprogramma gericht op het vergroten van het aantal door vrouwen geleide innovatieve startende bedrijven die AI gebruiken en zich inzetten voor Duurzame Ontwikkelingsdoelen 2030.
Dit jaar biedt Women in AI Nederland vrouwelijke innovators in AI een avondprogramma van 9 maanden - WaiACCELERATE . Het is zorgvuldig gemaakt en ontworpen om de deelnemers alles te bieden wat ze nodig hebben om hun AI-droom te beginnen. Zoals vertrouwen om hun AI-onderneming te lanceren, kennis van het bouwen van een sterke basis voor een zeer (sociaal) impactvolle en commercieel
succesvolle onderneming, en brede zichtbaarheid voor investeerders en in de markt. Tijdens het programma zullen de deelnemers een AI-bedrijfsidee ontwikkelen en leren hoe ze er geld mee kunnen verdienen, terwijl ze (tenminste) een van de cruciale VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling 2030 aanpakken.

“Kunstmatige intelligentie zal ons uiteindelijk allemaal "ondernemers" maken. Maar in dit stadium hebben we meer vrouwelijke ondernemers nodig om de onevenwichtigheid tussen vrouwen en mannen op te lossen, vooroordelen te verwijderen, AI te demystificeren en slim te integreren in onze moderne wereld. Door deel te nemen aan WaiACCELERATE, zullen vrouwelijke startup-oprichters alles krijgen wat ze nodig hebben om hun idee te lanceren en snel op te schalen”, zegt Eve Logunova, Women in AI Ambassador in Nederland.

Het proces:
Vrouwelijke ondernemers kunnen zich vóór 28 februari 2020 inschrijven. Ook accepteren de programmaorganisatoren aanvragen van de volgende locaties - San Francisco en New York (VS), Sydney (Australië), Tokio (Japan), Stockholm (Zweden) en Dublin (Ierland) - aangezien WaiACCELERATE wordt uitgevoerd door de lokale Women in AI daar. WaiACCELERATE bestaat uit vier delen: ethisch en onbevooroordeeld leiderschap, startup-excellentie, mentorschap en investor relations. Meer dan 30 spraakmakende sprekers zullen hun kennis en expertise delen met deelnemers. Dit is een unieke kans om met succesvolle leiders te communiceren en hen te helpen naar de volgende fase als AI-ondernemer te gaan. De geselecteerde vrouwelijke startende oprichters krijgen de gelegenheid om avondworkshops en paneldiscussies bij te wonen met zorgvuldig geselecteerde sprekers en experts om hun AI-concepten te ontwikkelen en leiderschapsvaardigheden te verwerven. Elke startup-oprichter werkt samen met een mentor om de consistentie te waarborgen bij het ontwikkelen van hun startup-businessplan en product/oplossing. Ze zullen ook het voordeel hebben van technische consultancy en technische credits voor Cloud- en AI-technologie van marktleiders en partners van Women in AI. 

Vrouwen in AI Nederland bevindt zich nu in de fase van het voltooien van de Board of Investors in Diversity voor WaiACCELERATE, van angel-investeerders tot VC's, die geïnteresseerd zijn in investeringen in door vrouwen ontwikkelde AI-ondernemingen. In november, tijdens het hoofd- en slotevenement van het programma - de "ACCELER-AI-TE" Pitch-competitie, zou de jury verschillende AI-startup-ideeën erkennen die in de loop van 9 maanden werden ontwikkeld en de algemene winnaar selecteren. “Het startup-ecosysteem is een belangrijk voertuig voor technologische vooruitgang. In de Europese unie is slechts 10% van de startups opgericht door vrouwen, op het gebied van kunstmatige intelligentie is dit nog minder. We moeten er ook voor zorgen dat de AI-gebaseerde technologieën die we bouwen onbevooroordeeld zijnen bedoeld zijn om duurzame ontwikkeling mogelijk te maken, ”zegt Dénelise l'Ecluse, lid van de Women in AI Advisory Board en oprichter van Noblebandits, een angel-investeerders collectief en future technology adviseurs. “Als we Nederland op de kaart willen zetten voor AI, moeten we stappen zetten en hebben we diversiteit en inclusie nodig om ons daarbij te helpen. Voor deze belangrijke missie wil ik iedereen en met name Europese investeerders, uitnodigen om bij te dragen aan WaiACCELERATE. Houd Women in AI in de gaten, je volgende 'unicorn' maakt misschien deel uit van dit programma!."

Doe mee met het pre-lanceringsevenement op 26 februari om meer te leren over het programma en waardevolle inzichten te krijgen over het onderwerp 'AI-trends & het Nederlandse en EU-ecosysteem begrijpen'.

About Women in AI
Women in AI is een non-profit wereldwijde do-tank met een missie om de vrouwelijke vertegenwoordiging en participatie op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) te vergroten. Nu actief aanwezig in 100 landen, is het een gemeenschapsgestuurd initiatief dat AI-kennis, empowerment van vrouwen en een actieve samenwerking via onderwijs, evenementen, onderzoek en ondernemerschap brengt. Het Nederlandse hoofdstuk werd gelanceerd in oktober 2018. In 2020 voert Women in AI Nederland het strategische hoofdprogramma WaiACCELERATE uit.

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement