4 tips om een inspirerend kantoor in te richten



Een werkplek waar je werknemers zich fijn voelen is erg belangrijk. Zonder gemotiveerd personeel zullen de resultaten hoe dan ook tegenvallen. Wij geven daarom vier tips om een inspirerend kantoor in te richten. 

Tip 1: Een eigen plek
Om je personeel op hun plek te laten voelen is een fijne werkplek van groot belang. Je kunt op verschillende manieren voor een goed gevoel zorgen.. Zo kun je bedrijfsuitjes organiseren maar ook binnen de inrichting van het kantoor zijn er voldoende mogelijkheden. Laat ze zelf een aantal persoonlijke itemsmeenemen voor op het bureau, zo zorg je voor een ‘personal touch’ en dit waarderen je werknemers.

Tip 2: Time to relax
Een plek om even lekker te ontspannen mag zeker niet ontbreken. Hier kan bijvoorbeeld gezamenlijk geluncht worden of een vrijdagmiddagborrel gehouden worden. Zet wat leuke spelletjes op tafel en er ontstaat vast en zeker een ontspannen sfeer in de pauzes en buiten werktijd!

Tip 3: Opbergen doet wonderen
Een opgeruimd kantoor oogt altijd goed. Zorg er dus voor dat er voldoende mogelijkheden zijn om spullen in op te bergen zoals kastjes en boxen. Niet alleen de kantoorartikelen moeten opgeruimd worden. Wijs elke week één iemand aan die corvee heeft en er onder meer voor zorgt dat alle afwas opgeruimd wordt en andere klusjes rondom het bedrijf uitgevoerd worden. Daarnaast is daglicht erg goed voor de creativiteit van ons brein. Ook kunnen mensen zich hierdoor beter concentreren op hun werkzaamheden.

Tip 4: Ongestoord aan het werk
Om ervoor te zorgen dat je werknemers zich optimaal kunnen focussen, mag raamdecoratie niet ontbreken. Houten jaloezieën zijn een uitstekende optie voor op kantoor. Hiermee bepaal je perfect zelf je mate van privacy en lichtinval, ook fijn als je even door niemand gestoord wilt worden dus. Een gordijn past ook erg goed binnen een kantoor. Doordat je de keuze hebt tussen zowel een  lichtdoorlatende als verduisterende variant kun je er alle kanten mee op. Met lichtdoorlatende rolgordijnen krijg je meer privacy, maar behoudt je de gewenste lichtinval.

Wanneer je voor iedereen een eigen plek creëert, voldoende mogelijkheden geeft om te ontspannen, voor een nette uitstraling zorgt en er de juiste raambekleding hangt heb jij straks het ideale kantoor voor je werknemers!






 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement