Gezamenlijke congresbewerking voor de komende vijf jaar geborgdAfgelopen donderdag, tekenden elf Leidse partnerorganisaties de verlenging van het congresconvenant. Met dit ‘commitment’ zetten deze partners zich ook voor de komende vijf jaar weer vol toewijding in op het imago van Leiden Kennisstad met als doel passende congressen voor Leiden te werven. De partners zijn op alfabetische volgorde: Arriva, Boerhaave Nascholing, ECC Leiden, Gemeente Leiden, Hooglandse Kerk, Hotels van Leiden, Leiden Convention Bureau, Leiden Marketing, Leidse musea, Pieterskerk Leiden, Leidse Schouwburg- Stadsgehoorzaal en de Universiteit Leiden. 

Netwerk van congresambassadeurs
De afgelopen jaren heeft Leiden Convention Bureau gebouwd aan een ambassadeursnetwerk van Leidse prominenten uit de kennissector en het bedrijfsleven – de ‘ambassadeurs van Leiden’. Een netwerk dat inmiddels 120 leden telt. De belangstelling om tot het netwerk toe te treden is boven verwachting en zo ook de resultaten van het netwerk. In 2017 mocht Leiden zich vijfde congresstad van Nederland noemen en binnen vijf jaar tijd is het aantal congres deelnemersdagen meer dan verdriedubbeld!

Leiden, een excellente wetenschapsstad
Internationale congressen vormen ‘de etalage’ voor excellente prestaties binnen een bepaald vakgebied. Door een congres naar de stad te halen, richten de internationale schijnwerpers zich op het kwalitatief hoge niveau van de Leidse kennissector. 
Daarnaast is de congresmarkt economisch gezien lucratief. Deelnemers aan internationale congressen besteden gemiddeld tussen de € 300,- en € 400,-per dag. Het gaat dan om bestedingen in hotels, horeca, musea, vervoer, retail. Bovendien zijn de congresdeelnemers ook weer potentieel interessante cultuurbezoekers. 

Over het congresconvenant
Vijf jaar geleden verenigden gemeente Leiden, Universiteit Leiden, het LUMC, Leiden Convention Bureau en partnerorganisaties zich om Leiden als toonaangevende, wetenschappelijke stad op de kaart te zetten. Door de jaren heen is het congres ambassadeursnetwerk sterk gegroeid. Door de inzet van deze actieve ambassadeurs, zijn ook de aantallen wetenschappelijke congressen aanzienlijk gestegen.

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement