Succesvolle en gezellige achtste SOLA bookersmeetingOp 14 oktober vond voor de achtste keer de SOLA bookersmeeting plaats, met ditmaal De Landgoederij in Bunnik als locatie. Verschillende sprekers van SOLA stonden die middag voor een enthousiast publiek van event managers. Elk met een eigen boodschap over de mogelijkheden van je event, van het gebruik van social media tot het inzetten van humor tijdens je congres. 

Als event manager ben je continu in de weer tijdens jouw event, uitrusten kan pas na afloop. Tijdens de bookersmeeting waren de rollen omgedraaid en waren juist zij degene die een keer achterover konden zakken in hun stoel. Onder leiding van dagvoorzitter Han Bijlholt kregen ze een gevarieerd programma voorgeschoteld. 

Pauline Veenstra, freelance communicatieprofessional, wijdde het publiek in in de wereld van de social media. Hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk genodigden naar jouw event komen? En hoe kun je zowel offline als online tools daarvoor inzetten? Door de informele sfeer ontstond er al snel een gesprek tussen de sprekers en de bookers. Terwijl de een bovenop de social media zit, heeft de ander er immers weinig ervaring mee. Goede tips en kennis werden volop gedeeld: “Heb je er wel eens over nagedacht om je hashtag in stoepkrijt op de grond te schrijven? Binnen no time is jouw event trending!”

Het grote gevaar van elk event, saaiheid, werd door congrescabaretier Marleen Bekker aan de kant geschoven. Met humor zorg je ervoor dat je de aandacht van je publiek vasthoudt of maak je een ongemakkelijk of gevoelig onderwerp bespreekbaar. Met een aantal korte opdrachten konden de bookers zelf ondervinden hoe je humortechnieken in de praktijk toe kan passen, met hilariteit als gevolg.

Renate Faas, organisator en salesmedewerker bij De Landgoederij, kijkt met een positief gevoel terug op de middag: “De Landgoederij is een evenementenlocatie waar we regelmatig bijeenkomsten, congressen en meetings organiseren. Ons doel was om de event managers te informeren over wat er allemaal mogelijk is en ze bij elkaar brengen. Niets is immers zo leuk als bijpraten met vakgenoten!”

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement