Locatietour Woerden: Touren door het Groene Hart



Woerden heeft veel te bieden, dat vertelden diverse ondernemers al aan Meeting Magazine toen zij in 2017 Ontmoet Woerden lanceerden. Hun passie en enthousiasme is er zeker niet minder op geworden. Dat bleek tijdens de Locatietour door Woerden op 7 oktober toen ruim dertig meeting- en eventplanners kennismaakten met de stad en de omgeving.

Fotografie: Bianca de Wit | BFoto



Oprecht welkom
Ontmoet Woerden werd destijds opgericht door de ondernemers achter een tiental locaties in en om Woerden. Samen met het succesvolle Woerden Marketing (goed voor een nominatie voor de Nationale Citymarketing Trofee in 2017 en een nominatie voor de Netwerk Citymarketing Award in 2018 samen met Regio Utrecht), zetten zij de stad en de omgeving sinds 2,5 jaar als zakelijke bestemming in de markt. De usp's van Woerden liegen er zeker niet om: weinig andere steden kunnen zich beroepen op een centrale ligging aan de A12, een directe treinverbinding naar de randstad (Utrecht, Amsterdam, Leiden, Rotterdam en Den Haag), een historisch en compact stadscentrum midden in het Groene Hart met als achtertuin pittoreske dorpen zoals Harmelen, Kamerik en Zegveld. Bovendien beschikken een aantal locaties over gratis en zeer ruime parkeergelegenheid. Maar volgens Kitty Kusters, directeur van Woerden Marketing, heeft Woerden nog een unieke propositie: "Dit is een stad met een dorpse allure en dat zie je terug in de mentaliteit. Locaties helpen elkaar en geven gasten het gevoel dat je als zakelijke gast oprecht welkom bent."



Vierkant kasteel

De Locatietour Woerden start in Kasteel Woerden dat op steenworp afstand van het station ligt. Hier worden de deelnemers verwelkomd en ontvangen zij bij de dames van Buro Rococo en hun draagbare illustratieloketten een uniek prentje. Kasteel Woerden zelf is een vierkant rijksmonument van meer dan 600 jaar oud. Bijzonder is dat de vier hoektorens via gangen met elkaar verbonden zijn. Deze gangen vormen een prachtig decor voor borrels, feesten en diners. Op de begane grond ligt het restaurant met aangrenzend terras. Op de eerste, tweede en derde verdieping zijn in totaal vier zalen van verschillende grootten te vinden die geschikt zijn voor trainingen, vergaderingen en presentaties. In totaal kunnen er bijeenkomsten tot 600 personen worden georganiseerd.



E-choppers

Ondertussen worden de e-choppers van Spyder Wheelz klaargezet op de binnenplaats. Na een korte instructie stappen de meeting- en eventplanners op de elektrische scooters en zetten zij koers richting bedrijventerrein Middelland Noord. Hier bezoeken ze Hofclub Werken & Vergaderen. Deze locatie is dankzij de ligging nabij het treinstation en de A12 een ideale locatie voor vergaderingen en trainingen. Naast diverse flexplekken en het loungecafé met ruimte voor lunch, diners en borrels kun je er namelijk per dagdeel drie verschillende zalen met een capaciteit tot 16 of tot 55 personen huren. Is het deelnemersaantal hoger dan 55, dan kun je terecht bij de onlangs geopende Hofclub Utrecht.



Duurzaam dakterras

Een klein eindje verderop ligt MeetINoffice. Dit voormalige kantoorpand is omgetoverd tot een inspirerende locatie met zeventien zalen voor vergaderingen, trainingen, evenementen en congressen van 2 tot 200 personen. In het Moods Theater kun je met behulp van videoprojectie (Moods on Demand) de sfeer aanpassen aan je bijeenkomst. MeetINoffice heeft als ambitie om de meest duurzame locatie van Nederland te worden. De isolatie bestaat voor een deel uit oude spijkerbroeken. Ook de groene buitengevel zorgt voor isolatie en creëert bovendien een leefomgeving voor diverse insecten. Op de vierde verdieping vind je restaurant EET, het naastgelegen KAS - dat is opgetrokken uit kasdelen met extra dik glas - en het dakterras. Hier heb je tijdens je lunch, diner of borrel een prachtig uitzicht over Woerden. Voor de verwarming en koeling van KAS wordt een duurzaam bodemenergiesysteem gebruikt. Tevens wordt er verse munt gekweekt die je zelf voor je thee mag knippen. Inmiddels is er aan de andere zijde van het restaurant een tweede serre in aanbouw die ruimte zal bieden voor vergaderingen en congressen.



Streeklunch

De route wordt vervolgt richting het imposante Intechnium Gebouw waar enkele technische brancheorganisaties hun opleidingen verzorgen. In hetzelfde pand heeft de HALL | burgerEI & Zakenlui drie zalen voor vergaderingen, congressen, diners, feesten en presentaties tot 220 deelnemers. Bij mooi weer kan het terras aan de voor en/of achterzijde worden gebruikt. Het restaurant heeft een prachtige industriële en open uitstraling dankzij de hoge ramen en de grijs- en houttinten. Een van de cateringconcepten van de HALL is de lange tafel, waarbij groepen samen aan tafel zitten en genieten van lokale streekproducten uit het Groene Hart. De lunch voor de deelnemers die op deze wijze geserveerd wordt, valt prima in de smaak.



Paviljoens en veldhuysjes

Na de lunch kunnen de meeting- en eventplanners langs de Kamerikse Wetering, die onder andere door de pittoreske dorpen Kamerik en Kanis voert, de e-chopper op maximum snelheid ervaren. Plaats van bestemming is congres- en evenementenlocatie Buitenplaats Kameryck dat midden in de weilanden ligt. Met behulp van de koptelefoons van SilentDJ.com geven beide eigenaren een rondleiding. Het hoofdgebouw is eind maart uitgebreid waardoor Kameryck nu beschikt over een grote, plenaire zaal en twaalf subzalen die zijn verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping. De zalen op de begane grond hebben een eigen buitenterras. De nieuwbouw is voorzien van duurzame en technische noviteiten zoals een aardwarmte-installatie en een Moods on Demand scherm in de plenaire zaal. Het sfeervolle restaurant biedt uitzicht over het meer. Wie graag een heisessie wil organiseren, kan gebruikmaken van drie grote paviljoens en de veldhuysjes. Ook is er een Pitch&Putt golfbaan en volop ruimte voor indoor- en outdooractiviteiten zoals Highland Games of een escape diner.



Duurzaam hotel

Bij de volgende locatie wordt de weidse omgeving van het Groene Hart weer ingeruild voor het gezellige centrum van Woerden. In het achttiende eeuwse rijksmonument het Arsenaal is sinds 2014 Van Rossum Café, Restaurant en Stadshotel gevestigd. Het interieur is warm en gezellig met houten balken, bakstenen muren en ruim zicht op de open keuken. Eyecatcher is het glazen atrium met de eikenhouten balkenconstructie waar de 25 luxe suites op de eerste en tweede verdieping omheen liggen. Het modern ingerichte vergaderhuis voor maximaal twintig personen met ruime keuken en een klein dakterras tref je aan de overkant van de straat, op de eerste verdieping van het voormalige woonhuis van de eigenaren. Van Rossum besteedt veel aandacht aan duurzaam ondernemen en ontving in 2017 de Gaia Green Award voor meest duurzame horeca-onderneming van Nederland. In de keuken worden ecologisch geteelde streekproducten afkomstig van de Van Rossum Boerderij gebruikt. Het horecateam wordt versterkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.



Tête-à-tête

Vanuit Van Rossum wordt na vijf minuten wandelen de Grand Salon van Grand Café Plein 7 bereikt. Deze mintgroene zaal voor maximaal 300 persoon heeft een up-to-date inrichting. De kleinere zalen van Plein 7 liggen boven het Grand Café, dat in het naastgelegen rijksmonumentale pand is gevestigd. Ook deze zalen zijn modern ingericht. Feesten en borrels kunnen eveneens in de tegenovergelegen kerktuin tussen het voormalige, zestiende eeuwse stadhuis en de Petruskerk worden georganiseerd. Enkelen wagen zich bij Plein 7 aan een Tête-à-tête Portret van Buro Rococo. Vanuit een comfortabele stoel kijk je live mee hoe je portret wordt getekend op een doorzichtig plastic vel.



Humor

Na een korte wandeling arriveert het gezelschap bij Het Klooster. Tot 1978 behoorde dit neogotische gebouw met lange gangen en kruisribgewelven aan de Franciscanen. Tegenwoordig biedt het ruimte aan een theater en kunsteducatie en worden drie zalen en de foyer verhuurd voor vergaderingen, presentaties, workshops en recepties. In de theaterzaal, waar maximaal 180 gasten plaats kunnen nemen, worden de meeting- en eventplanners getrakteerd op een voordracht van de zogenoemde Duitse (dus humorloze) directeur van Best of Events, die al snel verandert in een zeer geslaagde fake speech van cabaretier Pieter de Rijk (te boeken via Humor werkt). 




De Locatietour wordt afgesloten in Kasteel Woerden, waar het inmiddels bekende goodiebag buffet al klaarstaat en de deelnemers worden getrakteerd op bockbier, glühwein en warme chocolademelk. Ook ditmaal gaan de meeting- en eventplanners weer met volop inspiratie naar huis!


De Locatietour Woerden is georganiseerd door Linda Kerkhoven en Ontmoet Woerden, met steun van Utrecht Convention Bureau. Op www.locatietour.nl kun je aftermovies van eerder georganiseerde events bekijken. Volgend jaar worden er opnieuw Locatietours georganiseerd door Linda. Wil je op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail naar info@lindaoplocatie.nl.
 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Linda Kerkhoven

Tags:
Locatietour I Linda op Locatie | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Postbus
3500 AA
Utrecht
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement