The Dylan Amsterdam onthult nieuwe receptie



"We hebben onszelf tot doel gesteld om een laagdrempeligere en gastvrijere ruimte te creëren waar gasten ontspannen kunnen inchecken, maar ook een boek kunnen lezen na een lange reis. Voorheen zaten onze receptionistes op de eerste rij, aan het raam met uitzicht op de historische poort en Keizersgracht. Hier hebben we nu een comfortabele zitruimte gemaakt voor hotelgasten. Het is een dynamische ruimte waar we de traditionele balie hebben ingeruild voor een informele huiskamer, die ook beter aansluit bij de rest van het hotel. Gasten kunnen nu zittend in-, en uitchecken zodat we onze persoonlijke service op niveau ook hier kunnen doortrekken", aldus General Manager René Bornmann. 

Met het design heeft Paul Linse (Studio Linse) de ruimte beter geïntegreerd in de rest van het hotel, door enkele elementen uit eerder aangepakte ruimtes in de receptie bij elkaar te voegen, zoals de wandlampen van Restaurant Vinkeles, de stoelen van onze Amber kamer stijl en de openhaard uit de Lounge en Ariana zaal. Ook werden structuren zoals het linnen behang uit Brasserie OCCO en het prachtige Frankly tapijt van de Amber kamerstijl toegevoegd om het geheel een unieke ruimte te maken.

The Dylan Amsterdam (Keizersgracht 384) is gelegen in het hart van het centrum, op loopafstand van de belangrijkste trekpleisters zoals het Anne Frank huis, het Amsterdam Museum, het Van Gogh museum, het Rijksmuseum, het Stedelijk museum en het Grachtenhuis. Daarnaast ligt het midden in het hippe en trendy winkeldistrict “De Negen Straatjes” waar men een variatie aan galerijen, boetiekjes, cafés en eetgelegenheden vindt. The Dylan Amsterdam heeft 40 kamers en suites, stuk voor stuk individueel ontworpen in vier verschillende stijlen. In 2014 zijn 16 kamers inclusief twee suites gerenoveerd in samenwerking met bekend interieurontwerper Remy Meijers, en in maart 2018 onthulde The Dylan de nieuwe kamerstijl Amber, ontworpen door Studio Linse. Restaurant Vinkeles is een onderdeel van The Dylan Amsterdam. Bekroond met een Michelinster sinds 2009, biedt de verfijnde Franse keuken een uitstekende mix tussen klassieke en eigentijdse stijlen. Het restaurant bevindt zich in een 18e-eeuwse bakkerij, omringd door oude ovens die in het verleden hebben gediend voor het bakken van broden voor het Ouderen & Armen Kantoor. Tegenwoordig biedt het restaurant een elegante setting met uitzicht op de intieme binnentuin met een authentieke Amsterdamse setting. In 2016 opende The Dylan Amsterdam Bar & Brasserie OCCO. Kwalitatief hoogstaande producten, vakmanschap en persoonlijke service staan er centraal. Gasten kunnen er genieten van een uitgebreid ontbijt, een perfecte Illy-koffie, lunch, verse sappen of één van de bijzondere soorten Crusio-thee. Tegen de avond schuiven Amsterdammers en hotelgasten er aan voor een informeel diner en natuurlijk voor de signatuur cocktails. In 2018 herstelde The Dylan de langstlopende theatertraditie ter wereld, de Gijsbreght van Aemstel, welke ooit in de première ging in de Schouwburg van Van Campen, waar The Dylan nu staat. Deze not-for-profit voorstelling wordt elk jaar in januari gespeeld in de Ariana Zaal, vernoemd naar Ariana Nozeman, Nederlands eerste vrouwelijke toneelspeelster. In januari 2020 zet The Dylan deze traditie door. 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement