Kroatië als MICE-bestemming



Met maar liefst tien UNESCO-werelderfgoed locaties, acht nationale parken, een langgerekte kust en vele culturele evenementen, is Kroatië een veelzijdig land. Tel daar de goede bereikbaarheid met de auto en het vliegtuig - in de zomermaanden vanuit Nederland directe verbindingen naar 7 verschillende luchthavens - bij op en je hebt een perfecte bestemming voor zakelijk toerisme op minder dan 2 uur vliegen. Het is dus niet verwonderlijk dat Kroatië een populaire optie is voor congressen, zakelijke bijeenkomsten, teambuilding en incentive reizen. De steden Zagreb, Dubrovnik en Opatija zijn de leiders in de MICE-industrie in Kroatië, maar ook de steden Rovinj en Pore? in Istrië en de Dalmatische steden Šibenik en Split spelen steeds meer in op het zakelijke toerisme. Met een aantal nieuwe en gerenoveerde hotels met zeer goed uitgeruste conferentiezalen en uitstekende mogelijkheden voor leisure activiteiten, zijn ook deze steden perfecte opties.
Wine road - Credits Ivo Biocina


Wijnproeven aan de westkust van Istrië

Met zijn rijke kleuren, zonovergoten wijngaarden en een uitstekend gastronomisch aanbod, is Istrië een aantrekkelijke regio voor toeristen, maar de laatste jaren heeft het aanbod gericht op het zakelijke segment zich ook sterk ontwikkeld. Steden als Rovinj en Pore? bieden nu ook een uitgebreid aanbod van hotels met conferentiezalen en andere vergaderfaciliteiten. De regio is uitgeroepen tot een van de 10 beste Europese wijnbestemmingen en dus mag een wijnproeverij op een wijngaard natuurlijk niet ontbreken op het programma. Vanaf april tot en met oktober gaan er rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Pula en Rijeka.
Kornati - Credits Ivo Pervan


Nationale parken nabij Šibenik voor teambuilding activiteiten

De stad en omgeving van Šibenik heeft een steeds groter wordend MICE-aanbod, dat voortdurend wordt verbeterd en aangevuld met nieuwgebouwde congresfaciliteiten in Šibenik zelf en in het nabijgelegen Vodice. Šibenik heeft een perfecte ligging ten opzichte van twee nationale parken, namelijk het Krka River National Park en Kornati National Park. Beide parken bieden talloze opties voor incentive- en teambuildingprogramma's, zoals mountainbiken door Krka of een boottocht langs enkele van de 89 eilanden in de Kornati Archipel. De luchthavens van Zadar en Split liggen op respectievelijk 80 en 50km afstand van Šibenik en in de zomermaanden gaan hier dagelijks rechtstreekse vluchten naar toe en via Zagreb of andere grote Europese luchthavens het hele jaar door.


Split heeft alles te bieden qua natuur

De regio rondom Split is enorm divers - zowel eilanden, de kust en het binnenland zijn binnen handbereik – en is dus perfect voor MICE-events waarbij zakelijk met leisure gecombineerd wordt. De hotels in de stad en omgeving beschikken over een hoogwaardige infrastructuur, faciliteiten en creatieve MICE-teams die volledige programma’s kunnen verzorgen. Als de zakelijke meetings voorbij zijn kunnen gasten geschiedenis herbeleven bij het paleis van Diocletianus in Split of in het oude centrum van de naburige stad Trogir, beide UNESCO-werelderfgoed. Vanuit Split zijn de verschillende eilanden ook goed per boot te bereiken, zodat er optimaal genoten kan worden van de schoonheid van de Adriatische Zee, zeevruchten en de bijzondere eilanden. Een ander aantrekkelijk deel van de Split regio is het binnenland, bekend als Dalmatische Zagora, waar een keten van bergen zich letterlijk uitstrekt tot aan de zee. Een perfect gebied voor actieve activiteiten in de natuur!


Winter in Zagreb

Voor meetings in de winter blijft de Kroatische hoofdstad een goede optie. Vanuit Nederland gaan namelijk het gehele jaar door directe vluchten naar de luchthaven van Zagreb, die sinds 2017 een nieuwe, moderne terminal heeft die de toegang tot de stad aanzienlijk heeft verbeterd. De stad is - sinds de toetreding tot de Europese Unie in 2013 - een aantrekkelijke toeristische bestemming geworden met een breed scala aan culturele evenementen, waardoor een zakelijk event perfect gecombineerd kan worden met vrijetijdsbesteding. De hoogwaardige hotels bieden allemaal een uitstekende conferentie-infrastructuur.

Tip: In december heerst er Zagreb een magische sfeer dankzij het evenement Advent, dat al drie jaar op rij tot de mooiste kerstmarkt van Europa is uitgeroepen. Dit interessante feest – wat plaatsvindt door de hele stad – maakt van december een aantrekkelijke maand voor zakelijke bijeenkomsten en incentives.

Meer informatie over zakentoerisme in Kroatië 

Foto Credits Ivan Coric
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement