Mercure Amsterdam City heeft nieuwe General ManagerFrancis Windt is per 1 augustus 2019 gestart als General Manager van het viersterrenhotel Mercure Amsterdam City. De afgelopen zeven jaar vervulde zij dezelfde functie bij Mercure Amsterdam Canal District. Windt brengt 25 jaar ervaring mee als General Manager bij de Accor-hotelgroep. 

Windt hielp Mercure Amsterdam Canal District groeien van een driesterrenhotel naar een viersterrenhotel. Dit hotel won in 2015 de World Luxury Hotel Award.

“Ik ben zeer gepassioneerd over alles wat te maken heeft met een duurzame bedrijfsvoering. Ook bij Mercure Amsterdam City zijn we nu erg actief met met kijken naar welke oplossingen er op dit punt worden bedacht en dingen die anders kunnen worden gedaan dan normaal of wat men gewend was”, aldus Francis Windt.

Onder haar leiding zal verder invulling worden gegeven aan de vele activiteiten die speciaal zijn bedoeld voor de directe omgeving / omwonenden. Zo neemt Mercure Amsterdam City jaarlijks deel aan de ACCOR Solidarity Day, waarbij ondersteuning wordt geboden aan een lokaal initiatief. Windt: “De band met omwonenden is voor ons erg belangrijk binnen de Mercure-propositie.”

Over Mercure Amsterdam City
Dit moderne hotel aan de rivier ligt op acht minuten lopen van het metrostation Overamstel, op iets minder dan drie kilometer van de zakenwijk Zuidas en op een kleine vijf kilometer van de gezellige Dam. De gehele lobby is ingericht volgens de Hollandse vier seizoenen, naar een ontwerp van Atelier Floor. In de lobby bevindt zich een lichtsculptuur van Scabetti, bestaande uit honderden metalen haringen.

De 386 klassiek ingerichte kamers zijn voorzien van gratis wifi, een flatscreen-tv en thee- en koffiefaciliteiten. De luxueuzere kamers hebben ook een minibar, een Nespresso-apparaat, entertainmentsysteem en/of regendouche. In vele kamers zijn samengestelde foto’s te vinden met het thema ‘Amsterdam’, die door de interieurarchitect van het hotel zijn ontworpen.

Het hotel is ook perfect ingericht om groepen te ontvangen van 75-150 personen die het aanwezige conference centre ook exclusief kunnen gebruiken. Er zijn ruime faciliteiten voor parkeren en food and beverages, evenals een grote aanlegsteiger voor boten.
Algemene voorwaarden | privacy statement