Brabant heeft de toekomst!Van 30 september tot en met 4 oktober staat de regio Eindhoven in het teken van Photonics Application Week. (#PHAPPS2019) welke gericht is op de zakelijke professional die meer wilt weten over de praktische toepassingen van fotonica in zijn of haar branche en draait meer om praktijk, niet om theorie.

Met de PHAPPS2019 voor de deur willen wij eens ingaan op het thema Fotonica.
Fotonica drijft op de kracht van het licht. We kennen het vooral van de glasvezelkabels, waar de informatie met lichtsignalen van A naar B wordt vervoerd. Maar fotonica wordt ook meer en meer gebruikt voor de productie van supersnelle en superzuinige chips. Ook daar gaat het om lichtsignalen, alleen dan op nano-schaal. En juist op dat terrein maakt Brabant wereldwijd de dienst uit. Dat komt vooral door het jarenlange onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Bedrijven die uit dat onderzoek ontstonden, zoals Smart Photonics en EFFECT Photonics, zetten nu mondiaal de toon in de ontwikkeling van fotonische chips.

Made in Brabant
En zonder chips geen smartphones of computers, maar ook geen vliegtuigen of auto’s. De hele wereld draait op chips. Momenteel gaat het vooral om elektronische chips, maar die lopen tegen hun grenzen aan. De oplossing is made in Brabant: daar zijn de eerste stappen gezet om deze chips met lichtbundels te laten werken in plaats van elektronische signalen. En dat werkt. Precies daarom is de fotonica zo’n kansrijke nieuwe sector.

Wij zijn trots op Brabant dat we deze innovaties in huis hebben. Een interessante omgeving voor een congres, event of symposium waar vernieuwing voorop staat.
Wil je onze meest creatieve en innovatieve locaties ontdekken? Of wil je meer te weten komen over dit of onze andere thema’s? Neem dan contact met ons op.

VisitBrabant Convention Bureau
conventionbureau@visitbrabant.com
+31(0)13 303 03 90
 
Algemene voorwaarden | privacy statement