Merendeel Nederlanders geeft niet veel om uiterlijk cabinepersoneel



43% vindt zichtbare tattoo’s, piercings en/of tandversiering geen probleem

Hoewel er nog altijd strenge voorschriften gelden omtrent het uiterlijk van stewards en stewardessen, lijkt het merendeel van de Nederlanders niets te geven om de ‘looks’ van het cabinepersoneel. Maar liefst 43 procent van de Nederlanders maakt het bijvoorbeeld niets uit als cabinepersoneel zichtbare tatoeages, piercings en/of tandversieringen heeft, ‘als zij maar klantvriendelijk zijn’. Dat blijkt uit een representatieve steekproef van Vliegtickets.nl. 

Nog eens 28,1 procent van de ondervraagden vindt tatoeages, piercings en/of tandversieringen niet per se storend, ‘mits ze niet te heftig zijn.’ Een iets groter percentage (28,2%) vindt het wel terecht dat het cabinepersoneel geen zichtbare tatoeages, piercings en/of tandversiering mag hebben. 

Hakken & make-up
Ook over het dragen van een schoen met hak hebben veel Nederlanders een uitgesproken mening. Hoewel het dragen van hakken nog altijd de norm is als stewardess, vindt 67,9 procent dat ronduit belachelijk. Slechts 8,8 procent van de ondervraagden vindt dat het dragen van hakken hoort bij het werk als stewardess. 

Vliegtickets.nl vroeg tevens naar de mening over de zichtbare hoeveelheid make-up die stewardessen op hebben. 74,2 procent vindt dat niet per se nodig, maar vindt wel dat de stewardess er verzorgd uit dient te zien. 23 procent van de ondervraagden vindt dat stewardessen helemaal geen make-up hoeven te dragen, ‘als ze mij maar goed helpen.’ 2,8 procent van de ondervraagden vindt het horen bij het werk als stewardess. 

Gezond gewicht
Dat een steward/stewardess een gezond gewicht heeft, vindt: 

- 62,1 procent niet per se belangrijk, ‘als hij/zij het werk maar goed kan uitvoeren’. 
- 21,5 procent totaal onbelangrijk: ‘cabinepersoneel moet er in allerlei soorten en maten zijn’. 
- 14,4 procent wél heel belangrijk: ‘omdat dat hoort bij het werk’. 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement