Congresstad Delft gestegen naar plek 4Volgens de internationale ICCA Ranking 2018 staat Delft op de 4e plaats van Nederlandse congressteden. Achter Amsterdam (1e), Rotterdam (2e) en Den Haag, Utrecht en Maastricht (gedeelde 3e plek) staat Delft op een prachtige 4e plek in de ranking. Wereldwijd bezet Delft een 134e plek in de lijst van succesvolle congressteden. 

De acquisitie van congressen in Delft wordt gedaan door Delft Convention Bureau, onderdeel van Delft Marketing. Het Delftse bureau is nu 10 jaar actief op de nationale en internationale event- en congresmarkt. Dit doet zij in nauwe samenwerking met o.a. haar congrespartners, de gemeente Delft en hoogleraren van de TU Delft. 

Goed voor Delftse economie

Evelien van der Kruit, directeur van Delft Marketing en Delft Convention Bureau, is blij met het resultaat. “We zijn er trots op dat onze prachtige historische stad steeds vaker gevonden wordt door organisaties wereldwijd. De congresgangers geven een enorme impuls aan de economie.” Zij legt uit dat zakelijke bezoekers meer geld uitgeven aan hun reis dan vakantiegangers. Volgens het Nationaal Bureau voor Toerisme en Congressen spenderen zij gemiddeld 1.050,- euro tijdens hun verblijf. Van der Kruit vervolgt: “Het vermarkten van Delft als stad van technologie en innovatie kunnen we met recht een succes noemen.”  

Congresconsultant Ingrid Rip van Delft Convention Bureau legt uit dat het succes mede te danken is aan de inspanningen van de leden van het hooglerarenplatform Legatus Delft. “Dankzij de samenwerking met zowel de hoogleraren, gemeente Delft en onze congrespartners hebben we landelijk een mooi stap gezet naar de 4e plaats.”

Foto: Van der Mandelazaal in Museum Prinsenhof Delft, een van de mooiste Delftse congreszalen.