Huisbier ‘de Pluimgraaf’ van Landgoed Huize Bergen groot succesVught – In februari introduceerde Landgoed Huize Bergen met de Pluimgraaf haar eerste eigen huisbier. Het eigen gebrouwen speciaal bier valt zo in de smaak dat er al een tweede brouw in de planning staat.

“Speciaal bier is al enige tijd enorm populair. Het heeft weer een ambachtelijk imago gekregen. Het lokale karakter van dit product spreekt onze gasten zeer zeker aan. Niet alleen bij de toeristen van ver maar ook op ons terras bij lokale gasten zien wij de vraag naar lokaal bier toenemen. Naast Vughts Heideblond is de Pluimgraaf dan ook een unieke aanvulling op de kaart”, aldus Jeroen F&B manager van Landgoed Huize Bergen.

Het bijzondere receptuur en de naam van het bier zijn geïnspireerd op het verhaal van de vroegere tuinbaas van het landgoed in Vught. Het bier is naast hop gebrouwen met uitheemse kruiden en specerijen. Rooibos voert de boventoon. Een verrassende samenstelling met een onverwacht fris resultaat. Laag in alcohol is het bier echter niet maar met 6,4 % valt de Pluimgraaf nog net niet onder de echt zware bieren.

De Pluimgraaf is het eerste speciaal bier dat het team van Landgoed Huize Bergen zelf heeft gebrouwen in samenwerking met Uwe van Vughts Bier in de Brouwstudio.

Meer informatie over de totstandkoming, het proces en het verhaal is te vinden op www.huizebergen.nl/pluimgraaf

Informatie over de auteur

K. Geurts | Communicatie & P.R. manager | 0736580400 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Landgoed Huize Bergen | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Glorieuxlaan 1
5261 SG
Vught
nederland

Content van deze auteur

6e editie van de Brabantse Haringparty 2019 bij Landgoed Huize Bergen
Wat is uw stijl? 11e vergaderarrangement aangeboden
Huisbier ‘de Pluimgraaf’ van Landgoed Huize Bergen groot succes
De Brabantse Haringparty
Vergaderen in de moestuin van EIGENTIJDSERF
5e editie van De Brabantse Haringparty bij Landgoed Huize Bergen
Nieuwe hotelkamers Landgoed Huize Bergen klaar om gasten te ontvangen
Wat is uw stijl? 11e arrangement gratis