Peter Harkema neemt afscheid van Château Neercanne



Peter Harkema heeft te kennen gegeven om op zijn 65e verjaardag, in september 2019, de leiding van het enige Nederlandse terrassenkasteel te willen overdragen. De afgelopen 35 jaar heeft Peter samen met zijn vrouw Ans en het gehele team, Château Neercanne uitgebouwd tot een van de bekendste en beste restaurants van de Benelux. Château Neercanne is uitgegroeid tot een instituut waar vele gasten uit binnen- en buitenland iedere dag genieten van de unieke, gastvrije ambiance en het hoge culinaire niveau. 

In de afgelopen 35 jaar zijn er onder de hoede van Peter veel jonge mensen opgeleid en enthousiast geworden voor het keuken- en bedieningsmetier. Zo begonnen een aantal huidige topchefs hun opleiding in de keuken van Neercanne. 

“In 35 jaar tijd kun je samen iets moois opbouwen. Ons doel is altijd geweest om oprechte gastvrijheid en gastheerschap uit te dragen naar onze gasten. Aandacht hebben voor je gast, op een natuurlijke manier, maakt een gast ook zonder bord en glas dronken van geluk. Gastheerschap kost niks en voelt dan plots als krachtheerschap”, zegt Peter Harkema. 

Overdracht
Camille Oostwegel sr.: ”We hebben begrip voor het besluit van Peter en Ans om na al die jaren het gastheer-stokje over te dragen aan een talentvolle jonge opvolger. Dat is belangrijk voor de toekomst van het unieke Château. Wij danken Peter en Ans voor de ondernemende wijze waarop ze Château Neercanne, en in de opstartfase ook Château St. Gerlach, geleid hebben en de bijdrage die ze daardoor aan de gehele Oostwegel Collection geleverd hebben.” Oostwegel Collection zal de komende maanden op zoek gaan naar een opvolger(m/v). 

Over Château Neercanne
Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e-eeuwse kasteel bevindt zich het gerenommeerde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l’Auberge (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (2-1.000 personen). De fraaie baroktuinen, wijngaard en groentetuin zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux. Voor meer informatie: www.neercanne.nl

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement