HUP opent voetbalmuseum met unieke collectie Jos Lenssen



Na ruim vijftig jaar verzamelen is het zo ver. HUP, het sportiefste hotel van Nederland, huisvest vanaf april 2019 een unieke voetbalverzameling.

Misschien wel Nederlands meest bijzondere collectie van fanatic Jos Lenssen krijgt eindelijk de permanente tentoonstelling die het verdient op een perfecte plek. Het voetbalmuseum wordt officieel geopend door niemand minder dan Louis en Truus van Gaal.


Een uit de hand gelopen hobby die uitmondt in één van de meest uitzonderlijke verzamelingen in de sport. Van shirts van voetbalhelden, voetbalschoenen die deel uitmaakten van de meest fantastische goals tot de complete Tiroler outfit van Louis van Gaal die hij droeg tijdens de huldiging van de Duitse Meister in 2010. De collectoritems van Jos Lenssen zijn vanaf nu door iedereen te bewonderen bij HUP te Mierlo.

Het was voor gemeente Geldrop-Mierlo een logische keuze om het voetbalmuseum hier zijn verdiende ruimte te geven. HUP is een bijzonder hotel met een sportieve achtergrond. Het is recent opnieuw geopend en heeft zijn sportieve achtergrond doorgezet en versterkt. Waar HUP voorheen al host was voor internationale voetbalteams op trainingskamp – Diego Maradona verbleef er in 2017 – kunnen nu sportfanaten van diverse kalibers hun hart ophalen en zich uitleven in dit hotel met sportclub, voetbalvelden en vele sportieve indooractiviteiten.

Wat begon met een toegangskaartje van de eerste wedstrijd die hij als tienjarige bijwoonde, liep uit tot een verzameling van ruim 650 originele wedstrijdshirts, meer dan 230 paar oude voetbalschoenen en unieke items van even unieke spelers. De collectie van Jos Lenssen zou er niet zijn zonder zijn uiteenlopende voetbalcontacten. Door deze sociale contacten met onder andere Louis van Gaal, Johan en Jordi Cruijff, Zlatan Ibrahimovic, Hans van Breukelen en Wesley Sneijder wist hij echte collectoritems te verzamelen. De opvallendste en meest bijzondere stukken zijn vanaf april te bewonderen bij HUP in Mierlo. Van passie naar uitzonderlijke collectie. Van sportief hotel tot voetbalmuseum. Van verzamelaar tot museumdirecteur. 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: HUP

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement