Rijke historie HEINEKEN nu zichtbaar in nieuwe Heritage QuarterNa een intensieve verbouwing is de eerste tentoonstelling van de Heineken Collection Foundation in de Heineken Experience geopend. De relatief onbekende Heineken Collection bestaat uit ruim 120.000 objecten van meer dan 150 jaar HEINEKEN-geschiedenis. In de zogeheten Heritage Quarter krijgen bezoekers nu aan de hand van een serie unieke objecten een kijkje in de rijke historie van de brouwer.

Op de vijfde verdieping van de voormalige Heineken Brouwerij aan de Amsterdamse Stadhouderskade staat het HEINEKEN-erfgoed centraal. Daarom is deze omgedoopt tot Heritage Quarter; een plek waar verleden, heden en toekomst elkaar ontmoeten. Op bijna de gehele verdieping zijn de wanden en plafonds gestript, waardoor het verhaal, de geschiedenis en de originele brouwerij (letterlijk) tastbaar worden. Zo is bijvoorbeeld precies te zien waar in 1957 een nieuw gebouw tegen het al bestaande gebouw uit 1935 aan werd gebouwd. 

Het nieuwe depot waar het overgrote deel van de collectie wordt bewaard, voldoet niet alleen aan de modernste eisen van het collectiebeheer, maar is ook van alle kanten door de glazen wanden in te zien. Daarnaast vertellen in een open expositieruimte, zo’n tweehonderd voorwerpen, ingedeeld in zeven thema’s, het verhaal van de brouwer. Denk hierbij aan een van de eerste aandelen, de eerste steen van de brouwerij aan de Stadhouderskade en de gouden medaille die sinds de late 19e eeuw op het Heineken etiket staat afgebeeld.

De Heritage Quarter heeft ook twee nieuwe bars, beide met een historisch tintje. Zo is er The Haystack, vernoemd naar de Hooiberg aan de Nieuwezijds Voorburgwal, de brouwerij die Gerard Adriaan Heineken kocht in 1864 en waar het allemaal begon. De andere bar zit verstopt en is vernoemd naar Henry Pierre Heineken, de scheikundige van de familie. Deze bar is voorzien van collectiestukken die in de laboratoria die Henry Pierre bij de brouwerij opende, werden gebruikt.

De Heritage Quarter en de tentoonstelling zijn officieel geopend door Charlene de Carvalho-Heineken en Jean-François van Boxmeer, CEO en Chairman van de Executive Board, Heineken N.V. Vanafhalf januari is het mogelijk een VIP tour te boeken bij de Heineken Experience met een bezoek aan de Heritage Quarter.
 

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement