Corendon gestart met transport Boeing 747 over snelweg en door weilandenMegatransport brengt vliegtuig in vijf dagen van Schiphol naar Badhoevedorp

Reisorganisatie, luchtvaartmaatschappij en hotelier Corendon laat begin februari een complete Boeing 747-400 van Schiphol naar het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp transporteren. Daar wordt het toestel in de tuin gezet. Voor de megaklus is het gespecialiseerde transportbedrijf Mammoet ingehuurd. Dat zal het 150 ton wegende vliegtuig in vijf dagen van het vliegveld naar het hotel vervoeren. Tijdens die spectaculaire laatste reis moet de Boeing 17 sloten, snelweg A9 en een provinciale weg oversteken. Het toestel wordt dinsdag 5 februari rond middernacht op een zelfrijdende trailer van de Zwanenburgbaan over de akkers van Badhoevedorp naar de eerste halte gereden aan de Sloterweg. De belangstelling van het publiek is het grootst voor de oversteek van de A9 in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 februari. Voor die passage wordt de snelweg tussen 1 en 2 uur ‘s nachts korte tijd afgesloten en vangrails en lantaarnpalen worden tijdelijk verwijderd. Zondag 10 februari eindigt de verbluffende trip van het toestel wanneer het toestel op sokkels tussen het Corendon Village Hotel en de snelweg A9 wordt gezet.

Bekijk hier de livestream van Corendon Mission 747De Boeing 747 is het voormalig KLM-toestel ‘City of Bangkok’ dat na 30 jaar trouwe dienst een nieuwe eindbestemming krijgt. De afgelopen weken is het in Rome in de kleuren van Corendon gespoten. Daarnaast is het door vliegtuigrecyclingbedrijf AELS ontdaan van alle bruikbare onderdelen, zoals de motoren. Na het transport komt het toestel in de tuin van het Corendon Village Hotel Amsterdam te staan. Het toestel wordt vervolgens verbouwd tot Corendon Aviation Experience Center dat in het derde kwartaal van 2019 de deuren opent. Het hotel opende vorig jaar zijn deuren in het voormalige hoofdkantoor van Sony en is met meer dan 680 kamers, suites en appartementen het grootste hotel van de Benelux. 

Bezoekersstop
Ruim zesduizend toeschouwers zijn deze week getuige van het spectaculaire transport van de Boeing 747 van Corendon door de Haarlemmermeer. Het toestel heeft drie nachten nodig om de oversteek te maken van Schiphol naar de achtertuin van het Corendon Village Hotel. Elke nacht krijgen een maximaal aantal geregistreerde bezoekers onder begeleiding toegang tot een plek op het transportgebied. Het aantal toeschouwers had veel groter kunnen zijn als omwille van logistiek en veiligheid niet een limiet moest worden gesteld aan het aantal bezoekers. Belangstellenden zonder toegangsbewijs hebben helaas geen kans het transport van dichtbij te zien. Voor hen en andere liefhebbers is een livestream in de lucht die de voortgang van het vliegtuig tijdens het transport volgt. Het dringende advies aan geïnteresseerden zonder kaarten is dan ook thuis de livestream te volgen op www.corendonmission747.nl.


Bekijk hier ook de blogposts over de voorbereiding van het transport

Blogpost 4: De laatste unieke reis van onze Boeing 747!

Blogpost 3: Boeing 747 krijgt Corendon Make-over in Rome
Blogpost 2: De laatste commerciële landing van City of Bangkok!
Blogpost 1: Een Boeing 747 in de achtertuin van ons Corendon Village Hotel!


 

Informatie over de auteur

Corendon Hotels & Resorts | Sales & Marketing | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Corendon Village Hotel Amsterdam | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
1171 PK
Badhoevedorp
Nederland

Content van deze auteur

Take-off Corendon Boeing 747
Corendon gestart met transport Boeing 747 over snelweg en door weilanden
Boeing 747 landt in achtertuin Corendon Village Hotel