De keuken van Zwier - lokaal en bewustBij vergaderlocatie Zwier dragen ze graag bij aan meer verbinding; met je team, met jezelf en de wereld om je heen. Deze visie vind je ook terug in hun eetbeleving. In de keuken van Zwier wordt volledig vegetarisch gekookt met ingrediënten die prikkelen. Verder serveren ze een aantal veganistische gerechten. Verantwoorde keuzes, eten wat voedt en goed is voor mens en natuur; dat is de basis.

Van eigen bodem
Bij Zwier koken ze het liefst met dat wat er in de omgeving voor handen is, dus met Nederlandse producten. Er wordt seizoensgebonden gekookt met groentes die op dat moment voorradig zijn. In de moestuin worden ingrediënten verbouwd voor eigen keuken en nu groeit hier pompoen, boerenkool, bieten, pastinaak en wortels. Ook is de eerste oogst druivensap gebotteld.

Ruiken en proeven
Kok Marianne: “Met onze vegetarische en veganistische gerechten verrassen we onze gasten hoe lekker dit eten kan zijn. Het gaat ons naast goed eten ook over “the art of eating”. Geuren ruiken en de tijd hebben om te proeven. We creëren een tafel vol lekkers waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Ook vinden we het belangrijk dat je niet altijd hetzelfde eet, daarom laten we onze gasten kennis maken met nieuwe smaken. We besteden tijd en aandacht aan het eten. Het effect hiervan? Mensen voelen zich prettig en opgeladen met nieuwe energie.”

Verrassende gerechten
In de keuken vind je gepassioneerde kokkinnen die hun liefde voor ”echt” eten willen delen. Ze experimenteren graag met nieuwe gerechten en ingrediënten. Sinds kort wordt er bijvoorbeeld veel gekookt met zeewier uit Texel. Het is een bron van eiwitten en in Nederland is veel zilte grond, waar zeewier goed kan groeien. Zwier serveert zeewier chips, pesto en het wordt gebruikt voor een heerlijke Z(ee)wier burger. Waar ze ook mee experimenteren is Hollandse humus gemaakt met kapucijners van eigen bodem.

Winters menu
In het najaar kan je bij Zwier je meeting afsluiten met een frisse winterwandeling in stilte of met een gids. Na afloop brandt er een vuurtje met warme choco of glühwein. Ook kan men genieten van winterse gerechten; de Beet Bourguignon, een vegetarisch stoofpotje gemaakt met biet uit eigen tuin, rode wijn en linzen. Of een vega winter-bbq met smeltende camemberts in knapperig brood, gegrilde groenten en gepofte aardappels. Bij Zwier voel je dat je leeft, misschien juist in het najaar!