Zuiderstrandtheater verkozen tot meest gastvrije theaterHet Zuiderstrandtheater in Den Haag is verkozen tot het ‘Meest gastvrije theater van Nederland’ in de categorie ‘Grote Stad (meer dan 200.000 inwoners)’. Dit heeft Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, dinsdag 2 oktober 2018 in Aalsmeer bekend gemaakt.

Het Zuiderstrandtheater mocht op uitstekende rapportcijfers rekenen. De leden van de ANWB en theaterbezoekers spraken hun waardering uit voor o.a. de bereikbaarheid (8,8), de horeca in en om het theater (8,5), het prijsniveau (8,5), het zitcomfort en het zicht op het podium (9) en de sfeer en uitstraling (8,8). Manager Business Events van het Zuiderstrandtheater Diederick van Eeden: “We scoren heel goed op zaken die ook voor de zakelijke bezoekers belangrijk zijn .”

De ANWB-verkiezing ‘Meest gastvrije theater van Nederland’ beleeft haar derde editie. Na een oproep via maandblad Kampioen, de website van de ANWB en de social media van de mobiliteitsvereniging brachten duizenden mensen hun stem uit op hun favoriete theater, schouwburg of concertgebouw. 

Over het Zuiderstrandtheater
Het Zuiderstrandtheater in Den Haag is het enige theater in Nederland direct aan zee, stoer gelegen tegen de duinrand. Het theater biedt een verrassend en divers aanbod in muziek, dans, opera, spektakel en cabaret, is de thuishaven voor het Residentie Orkest en Nederlands Dans Theater en een een gewilde locatie voor congressen en evenementen. De zaal biedt plaats aan ruim 1.000 bezoekers. In 2021 verhuist het theater terug naar het Spuiplein en neemt het zijn intrek in het onderwijs- en cultuurcomplex (OCC), dat momenteel in aanbouw is.