Black Box introduceert Emeraldâ„¢ Unified KVM-platformBlack Box, een toonaangevende leverancier van toetsenbord-, video- en muisconnectiviteit (KVM) en signaaldistributiesystemen, introduceert vandaag het Emerald™ Unified KVM-platform. Emerald™ is de eerste geïntegreerde KVM-oplossing voor de distributie van hoogwaardige video-, audio- en randapparatuursignalen in expanderende hybride omgevingen bestaande uit IP- en eigen netwerken met rechtstreekse verbinding, gecombineerde resoluties tot UHD/4K alsmede onbeperkte aantallen en combinaties van fysieke en virtuele desktops en servers.
 
"Terwijl mediabedrijven doorgaan met de migratie van SDI-gebaseerde signaaldistributie naar volledig IP gebaseerd, zijn ze op zoek naar verbetering van de virtueel onbeperkte schaalbaarheid van IP en kostenbesparingen door het gebruik van goedkope hardewareproducten. Tegelijkertijd biedt virtualisatie een nog groter potentieel voor het verlagen van operationele IT-overheadkosten en hardware-uitgaven en ook voor het integreren van veerkracht in het netwerk”, aldus Josh Whitney, Senior Vice President - Technology Product Solutions business bij Black Box. "Een essentiële vereiste van het IP-gebaseerd zijn is een centraal connectiviteitsplatform dat kan omgaan met de hedendaagse complexe media-omgevingen, waaronder 4K-videodistributie en ondersteuning voor virtualisatie.”
 
“Als eerste KVM-platform dat IP- en directe verbindingen ondersteunt, geeft het Emerald™-platform bedrijven de mogelijkheid om IP- en eigen KVM-netwerken te gebruiken vanaf alle Emerald™-eenheden. Klanten kunnen groter worden met de uitbreiding van hun bedrijf door simpelweg eindpunten toe te voegen. Zodoende levert Emerald™ nu naadloze connectiviteit in een SDI-omgeving met rechtstreekse verbinding via een soepele en eenvoudige upgrade naar IP."
 
Emerald™ is het eerste KVM-platform dat DisplayPort 1.2 4K-video op 60 Hz en 10-bit kleurdiepte over standaard IP-netwerkswitches en -verbindingen ondersteunt, wat zorgt voor overdracht van haarscherpe 4K-beelden met compressie zonder kwaliteitsverlies. Omdat Emerald™ een hybride KVM-oplossing is, kunnen bedrijven die nog steeds primair in HD werken 4K op een eigen tempo toevoegen en kunnen individuele gebruikersgroepen, indien nodig, overstappen.
 
Emerald™ is ook de eerste KVM-oplossing die volledige ondersteuning levert voor gevirtualiseerde omgevingen, waardoor connectiviteit voor elke combinatie van fysieke en virtuele servers binnen een KVM-netwerk mogelijk wordt gemaakt en operators kunnen profiteren van een naadloze en eenvoudige migratie naar virtualisatie. Het Emerald™ KVM-platform biedt virtuele machine-ondersteuning voor VMware, Microsoft en Citrix met gebruik van RDP, RemoteFX en PCoIP.
 
Met het Emerald™ KVM-platform kan het bedrijf onbegrensd en stapsgewijs worden uitgebreid in gebouwen, campussen via WAN-verbindingen, door gebruik te maken van de bestaande netwerkinfrastructuur en te schakelen tussen bronnen met snelheden van minder dan een seconde (IP) en zelfs nog sneller in een matrix met rechtstreekse verbinding. Ongeacht waar gebruikers zich bevinden, hun ervaring is overal hetzelfde: alsof hun toetsenbord, monitor en muis direct verbonden zijn met de CPU waar ze toegang tot hebben. De USB-emulatie van het Emerald™ KVM-platform houdt in dat gebruikers externe harde schijven, Wacom® tablets en ongeveer alle andere high-speed USB 2.0-apparaten op het KVM-netwerk kunnen aansluiten.
 
Zelfs met onbegrensde schaalbaarheid zorgt Emerald™ KVM ervoor dat het IT-personeel kan blijven beschikken over een veilige, opgeruimde en beveiligde omgeving. Om betrouwbaarheid te waarborgen en dure uitval van het netwerk te vermijden, kan het netwerk worden geconfigureerd met redundante koppelingen en server-eindpunten voor veilige back-up verbinding. Emerald™ is bedoeld voor cruciale 24/7/365 toepassingen en biedt veerkracht van het netwerk op elk niveau, van een volledige overstap van een regelkamer tot naar een back-uplocatie hiervan.
 
“Broadcasting- en mediabedrijven, waaronder post- en live-productie, profiteren het meest van het Emerald™ KVM-platform. Maar deze innovatieve en toekomstbestendige technologie zal de manier waarop KVM-technologie kan worden geïmplementeerd en worden toegepast voorgoed veranderen in vele verschillende toepassingsgebieden, zoals medische beeldvorming, industriële automatisering en controle- en regelkamers", voegt Whitney toe. “Met Emerald™ als migratieplatform heeft Black Box een grote stap gezet in het toekomstbestendig maken van z'n klanten door connectiviteitsoplossingen aan te bieden voor de Intelligent Digital Edge.”
 
Voor meer informatie over Black Box en diens producten zie blackbox.eu.