Tips voor een creatieve brainstormsessieKent u dat gevoel? Er wordt u gevraagd met nieuwe ideeën te komen, maar op het moment zelf wil er niks concreets uit voortkomen. Lees onderstaande tips hoe u tot een creatieve én effectieve brainstormsessie kunt komen.

1. Voldoende pauzes
Voor een brainstormsessie is het van belang dat er voldoende frisse ideeën en inzichten naar voren komen. Om dit zoveel mogelijk te stimuleren zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een wekker plaatsen om te voorkomen dat de sessie te lang duurt. Plan daarnaast voldoende pauzes in; een kop koffie en een frisse neus bevorderen de energie en creativiteit.
Bij Kameryck kunt u bijvoorbeeld vanuit de vergaderzaal gelijk het ruime terras op lopen!

2. Nieuwe inzichten
Laat verschillende deelnemers met elkaar samenwerken. Zo ontstaan er nieuwe ideeën!

3. Maak gebruik van een inspirerende ruimte
Een inspirerende ruimte versterkt de creativiteit. Dit kan door middel van verschillende verlichting en kleuren in de ruimte. De kleur oranje versterkt bijvoorbeeld de optimistische gevoelens, de creativiteit en de vitaliteit bij mensen. Gebruik van muziek en geur kan daarnaast ook inspiratie geven. Bij het Klooster weten ze met hun hoogstaande theater technische faciliteiten de lichten perfect af te stellen!

4. Slaap er een nachtje over!
Soms is het verstandig om er een nachtje over te slapen. Een middag op donderdag en een middag op vrijdag. In de tussentijd kunt u de ideeën rustig laten bezinken, helder nadenken en vervolgens nieuwe ideeën bedenken. Bij Best Western City Hotel Woerden en Van Rossum Vergaderhuis/ Stadshotel kunt u vergaderen én overnachten.

5. Stilte
Probeer eens te brainstormen in stilte. Laat deelnemers hun gedachten en ideeën op een post-it briefje schrijven welke zij vervolgens op een flipovervel aan de muur plakken. Zo hebben alle deelnemers alsnog inzicht in een ander zijn of haar ideeën.

6. De onbekende deelnemer
Vraag ook eens mensen die helemaal niets met het onderwerp te maken hebben mee te doen met een brainstormsessie. Zij hebben vaak een frisse kijk op de zaak en zien vaak de blinde vlekken die u zelf niet meer ziet.

7. Zorg voor een goede sfeer
Een goede sfeer is tijdens een brainstormsessie van belang! Dat betekent niet meteen elkaars ideeën afbranden, want juist uit die ideeën komen de meest creatieve oplossingen. Laat positiviteit een belangrijke kern zijn. Bij Boerderij de Boerinn kunt u een brainstormsessie afwisselen met een leuk activiteit. Goed voor de creativiteit én teamgeest.

Kijk voor meer inspiratie op www.beleefwoerden.com