Google brengt Hangouts Meet hardware en Jamboard naar NederlandAutoDraw als nieuwe functie helpt om ideeën te visualiseren

Google brengt Jamboard, het interactieve whiteboard, naar Nederland. Jamboard is een whiteboard waarop verschillende content geprojecteerd kan worden, zoals foto’s, video’s en kaarten uit Google Maps, maar ook bestanden uit Google Drive. Doordat Jamboard is uitgerust met wifi, kan er content vanuit een mobiel apparaat doorgestuurd worden naar het whiteboard, ook als deze zich niet in dezelfde ruimte bevindt. Verder is ook video conferencing via Hangouts mogelijk door de toevoeging van een webcam, microfoon en speaker.

AutoDraw
Google heeft nu het tekenhulpmiddel AutoDraw toegevoegd aan Jamboard. AutoDraw detecteert automatisch schetsen en maakt hier vervolgens een duidelijke afbeelding van. Op deze manier worden ideeën nog visueler, of je nu een designer bent of een docent.

Hangouts Meet hardware updates
Google brengt verder ook Hangouts Meet hardware naar Nederland, waardoor het opzetten van video meetings nog makkelijker wordt. Tot nu toe bestond de Hangouts Meet hardware kit uit een touchscreen controller, speaker mic, ASUS Chrombox en 4K sensor camera: ideaal voor het vastleggen van kleine kamers. Om er zeker van te zijn dat de kit schaalbaar is voor elke ruimte, presenteert Google twee features voor grotere ruimtes.

Een nieuwe Hangouts Meet room kit met een Logitech PTZ Pro 2 die plaats biedt aan maximaal 20 personen. De camera kan details vastleggen met 10x optische zoom en ook is het mogelijk om de camera te draaien om scherp te stellen op de deelnemers.
Een standalone Meet speakermic om de geluidskwaliteit scherp te houden in grote ruimtes. De speaker mic beperkt echo’s en achtergrondgeluiden. Het is verder eenvoudig om tot vijf speakermics aan elkaar te koppelen zodat elke hoek van de ruimte voorzien is van uitstekende geluidskwaliteit.

Lees meer in de blog post geschreven door TJ Varghese en Katie Roberts-Hoffman, beiden Product Manager, G Suite