F&B manager INK Hotel Amsterdam valt in de prijzenRuth Engels - Siegers F&B Professional of the year 2018

Op zaterdag 3 februari benoemde een 6-koppige vakjury Ruth Engels-Siegers tot F&B Professional of the year 2018 tijdens het jaargala van AF&BM. De branche benoemde Ruth tot één van de negen kanshebbers, door een stemronde onder het internationale publiek belandde zij in de top drie waarna de vakjury haar de titel toekende.

De vakjury prees haar om haar gepassioneerde aanpak. Voorzitter René Giel: 'Ruth vertelt haar verhaal vanuit haar hart, alles wat ze zegt, ademt food & beverage. Als ware f&b-professional deelt ze haar kennis en dat doet ze niet alleen binnen haar team maar ook internationaal binnen de Accor-groep. Lead by example, van zelf koffie maken voor de ontbijtgasten tot het samen met haar collega’s proeven van de wijnen voor een nieuw wijn-spijscombinatie. Met haar gepassioneerde aanpak maakt zij het f&b-vak aantrekkelijk voor haar medewerkers en stimuleert zij ze om zich verder te ontwikkelen in het vak. En met de creatieve events die zij organiseert bij INK Hotel Amsteram maakt zij F&B aantrekkelijk voor de hotelgasten én de locals. Wat ze doet is écht. Het is een eer om haar de titel F&B Professional of the Year 2018 te geven.'

Het komende jaar is Ruth hét gezicht van het F&B-vak in Nederland en ambassadeur van AF&BM. De Association of Food and Beverage Management (AF&BM) is een informatief netwerkplatform dat is uitgegroeid tot een landelijke belangenvereniging met meer dan 130 leden. Organisaties zoals SVH, Koninklijke Horeca Nederland en FNV hebben de aanwezigheid van de AF&BM als belangenvereniging als zeer waardevol erkend.

Over Ruth Engels - Siegers
Sinds 2016 is Ruth Engels - Siegers (34) F&B Manager bij INK Hotel Amsterdam en is gecertificeerd sommelier én barista. Met haar passie voor F&B en haar uitgebreide product- en vakkennis is zij een inspiratie voor haar team. De bevlogen F&B Manager is naast haar functie in INK Hotel Amsterdam actief betrokken bij diverse projecten in het internationale Accor-team.

Over INK Hotel
INK Hotel Amsterdam MGallery by Sofitel is een luxury boutique hotel en dankt haar naam aan de rijke geschiedenis van het gebouw waarin vroeger de Nederlandse krant ‘De Tijd’ was gehuisvest. De 3 thema's: 'Stories, INK & Time (krant 'De Tijd')' spelen de hoofdrol bij INK Hotel Amsterdam. Dit komt terug in het interieur, het personeel en de diverse faciliteiten. Het restaurant PRESSROOM is het bruisende hart van het hotel. Ook organiseert INK verschillende events zoals pINK, als aftrap van de Amsterdamse Gay Pride. INK Hotel maakt deel uit van AccorHotels en MGallery by Sofitel.

*De vakjury bestond uit: Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Maurice van Rossum (F&B Professional of the Year 2017), Soenil Bahadoer (Restaurant de Lindehof **), Demian van der Reijden (Misset Horeca), Iris Kranenburg (Entree Magazine) en Paul Sprakel (Hospitality Management).