Merendeel bedrijven blijft hangen in oude vergadermethodenFocus op gemak en bereikbaarheid gemiste kans volgens meetingplatform

Bij slechts een vijfde van de werkgevers worden moderne, alternatieve vergadermethoden toegepast. Denk hierbij aan methoden zoals lopend vergaderen, het organiseren van een informatiemarkt of andere creatieve alternatieven. En dat terwijl 86 procent van de bedrijven vergaderen een belangrijk onderdeel vindt van het bedrijf. Dat blijkt uit rondgang van online meetingplatform Worldmeetings onder meetingprofessionals.

Vergaderalternatieven worden veelal gecreëerd om te inspireren, aan te sporen tot meer beweging of om tijd te besparen. Zo nemen vergaderaars bij Apple elk half uur pauze om fris te blijven en mogen er bij Google niet meer dan tien mensen deelnemen aan een vergadering. “Gezien de vele voordelen van alternatieve vergadermethoden, is het opmerkelijk dat bij Nederlandse bedrijven hier nog weinig aan wordt gedaan”, vertelt Inge van Rooij, adjunct-directeur van Worldmeetings.

Extern versus intern
De grote meerderheid van de respondenten (managers, secretaresses, boekers en andere meetingprofessionals) verkiest intern vergaderen boven extern vergaderen, met maar liefst 65 procent. Als er dan wel extern wordt vergaderd, kijkt men meer naar bereikbaarheid en gemak dan naar in hoeverre een vergaderlocatie inspirerend is. Ruim 94 procent van de respondenten geeft aan dat een vergaderlocatie geen gedoe moet opleveren. Van Rooij: “Dat is eigenlijk een gemiste kans, want juist inspirerende vergaderlocaties zorgen voor meer creativiteit en beweging in een meeting.”

Duurzaamheid hoog op agenda
Naast gemak en bereikbaarheid is duurzaamheid een belangrijke pijler voor veel boekers. 73 procent van de respondenten vindt het belangrijk dat locaties zich inzetten voor de maatschappij. Daarbij heeft 53 procent voorkeur voor een ‘groene’ vergaderlocatie. Bovendien geeft 66 procent aan dat het bedrijf waarvoor ze werkzaam zijn, ‘erg betrokken is met MVO en duurzaamheid’.
Van Rooij: “We zitten inmiddels 25 jaar in het vak en hebben ons altijd erg op het milieu en de maatschappij gericht. Daarom vinden we het erg fijn om te zien dat managers, secretaresses en andere meetingprofessionals net zo veel bezig zijn met duurzame locaties als wij.”

Doe de scan
Wat voor type meetingprofessional bent u en welke vergaderlocatie past daar het best bij? Neem vijf minuten de tijd om deze vragenlijst in te vullen over verschillende aspecten van de meetingbranche: https://www.worldmeetings.com/nl/scan-worldmeetings/

Over Worldmeetings
Worldmeetings is dé expert op het gebied van meetings. Deze intermediair heeft het boekingsproces tot in detail geoptimaliseerd en draagt daarmee zorg voor grote efficiëntie én besparingen. Worldmeetings heeft 25 jaar ervaring in het regelen van de meest geschikte vergaderlocaties en hotelkamers tegen de beste condities. In die 25 jaar heeft het bedrijf meer dan 1 miljoen reserveringen gemaakt op meer dan 1.000 locaties.

 

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement