Maak jij al een match tussen de SDG-doelen en je volgende bestemming voor je congres?Met deze prikkelende vraag confronteerde Bregje Frens van Conferli me, in een geanimeerd gesprek over de ontwikkelingen binnen onze branche. De meeting- en eventbranche herstelt zich en belangrijke onderwerpen als duurzaamheid komen weer hoog op de agenda. Toch blijkt de top vijf waarop keuzes worden gemaakt door internationale meetingplanners nog zeer traditioneel:

  1. Afstand tot het vliegveld
  2. Kosten voor de organisatie
  3. Kosten voor de deelnemers
  4. Grote keuze in overnachten
  5. Beschikbaarheid van lokale begeleiding

Terugkomend op de vraag van Bregje: Nee, ik zou op dit moment niet weten hoe ik SDG-doelen kan matchen met een bestemming. Haar glimlach werd steeds groter, mijn nieuwsgierigheid ook. Het zou toch wel heel gaaf zijn als je wel die match zou kunnen maken. Dat niet alleen de kosten een belangrijk uitgangspunt zijn maar de opbrengsten van duurzame ontwikkelingen in een stad waar je graag je event wilt houden.

Een congres dat niet alleen gaat over je eigen doelstellingen maar je ook de mogelijkheid geeft om bij te dragen aan een positieve impact voor duurzame ontwikkelingen.

Dat dit nog niet hoog op de agenda staat heeft meerdere oorzaken. De SDG-doelen zijn zo algemeen, politiek gevoelig en strategisch, dat organisaties geen idee hebben waar ze moeten beginnen, of hoe ze dit in hun eigen proces kunnen implementeren.

Na een klinkende overwinning tijdens de innovatie-uitdaging door the International Congress and Convention Association (ICCA) & Response Room kan Conferli deze nieuwe vorm van matchmaking nu aanbieden. Binnen Conferli kunnen verenigingen bestemmingen selecteren op basis van hun SDG’s. Een gamechanger?

Bregje Frens is mede-eigenaar van Conferli, een matchmaking platform voor conferenties voor organisatoren, locaties en bestemmingen. Het doel is om gemakkelijk en efficiënt de best passende bestemmingen te vinden. Door toegang te creëren tot onafhankelijke benchmarkgegevens, ondersteund door smart technologie en gevoed door de passie voor de congreswereld maakt Conferli dit mogelijk.

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Marco Kole

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement