Hoe groots verliezen geweldig kan zijn voor je reputatieHet is 12 december 2021 en heel Nederland zit voor het scherm vol ongeloof. Max Verstappen heeft eindelijk het geluk eens aan zijn zij. Na een legendarisch seizoen wordt hij wereldkampioen. Zijn grote concurrent Lewis Hamilton leek in deze race alles goed te doen. Want tot aan ronde 53 kon hem de zege én daarmee de 8e titel als wereldkampioen Formule 1 nauwelijks meer ontgaan. Totdat Latifi zijn auto in de boarding zette en de safety car verscheen. De racekaarten werden opnieuw geschud.

Max blijkt de juiste bandenwissel te hebben gedaan en passeert als eerste de geblokte vlag. Hij gaat uit zijn dak en kan het amper geloven. Lewis laat zien dat je ook groots kan verliezen. Twee mensen tot op het bot gemotiveerd. Twee teams die alles doen om te winnen.

Een wedstrijdleiding die moeite heeft om in korte tijd het juiste te doen. Toch moet je beslissingen nemen en daar steun voor krijgen. Soms is het kiezen tussen twee kwaden. Maar wel met de focus op het doel. In dit geval: racen.

Lewis Hamilton is net als Max Verstappen een geweldige racer. Beiden met een sterke focus op winnen. Na de race in Silverstone waarbij Lewis Max van de baan tikte liep de reputatie van Lewis een flinke deuk op. Hij was uitzinnig van vreugde terwijl Max in het ziekenhuis was. Dat kwam Lewis op veel kritiek te staan.

Maar de reputatie van Lewis kwam te paard terug afgelopen weekend. Hij liet aan de hele wereld zien dat je ook groots kan verliezen. Ook de reactie van Lewis’ vader was vol waardering naar Max. Zelden zo’n mooi voorbeeld gezien van het herstel van je reputatie.

Maar hoe zit dat met de reputatie van Mercedes?
 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Marco Kole

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement