Doe eens gek! Je doet al gewoon genoeg!Hoe overtref jij de verwachting van je gasten?

Het is 25 jaar geleden dat ik naar een optreden ben gaan kijken van de Blue Man Group. De drie mannen met blauwe hoofden combineerden het maken van muziek met verf, heel veel verf. Ze sloegen bijvoorbeeld op trommels waar verf op lag en die spetters vlogen dan prachtig omhoog. Ze deden uiteraard nog veel meer om je aan het lachen te krijgen. Het was echt indrukwekkend.

Voordat ik naar het optreden ging had ik video’s van hun optreden gezien maar het zelf live meemaken was meer dan de moeite waard. Boven mijn verwachting en staat nog altijd op mijn netvlies.

Indrukken die echt bij je binnenkomen en je verwachting overtreffen. Het wow-gevoel!

Maar in ons koude kikkerlandje doen we liever normaal.

Behalve uiteraard op TikTok want daar kan het niet gek genoeg zijn om veel views en likes te krijgen. Het zit dus ergens wel in ons om een beetje gek te doen. We dossen ons ook weer op als straks het EK voetbal van start gaat of gaan als gesponsorde oranje leeuw in september naar de Formule 1.

Voor het overtreffen van de verwachting hoef je trouwens niet eens zo gek te doen. Als je de naam weet van je gast gebruik die dan ook in je communicatie. Vraag eens gericht naar wat de gast als bijzonder heeft ervaren. Heb interesse in je gast. Doe een suggestie wat je gast normaal niet zou bestellen en tot slot: laat je ogen stralen zodat de gast die verborgen glimlach achter je mondkap wel kan inbeelden.

De beloning? Een prachtige 9 of 10 score voor je online reputatie!Auteur: Marco Kole

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement