Cherry picking en het belang van reviewsHet kersenseizoen is weer in volle gang en het plukken van een van de mooiste fruitsoorten blijft een leuke bezigheid. Je laat de onrijpe exemplaren uiteraard hangen en je plukt die prachtige glanzende smaakvolle rijpe. In het Engels heeft cherry picking ook nog een hele andere betekenis. Vrij vertaald naar het Nederlands zou je zeggen: de krenten uit de pap halen.

Nu de meeting- en eventbranche binnen de 1M5 weer mooie bijeenkomsten en evenementen kan organiseren wil je deze natuurlijk wel bij de krenten uit onze branchepap laten hosten. Zeker nu de budgetten kritisch worden besteed. Wat andere organisatoren van een meeting- of evenementenlocatie vinden lees je in reviews. Daarnaast zijn ook erkenningen zoals de Nationale Meeting Award of Publieksprijs een mooi bewijs van hun kunnen.

Gebruik daarom in je offertes ook je onafhankelijke reviewscore en je verkregen erkenningen. Vergeet niet om deze op te nemen in je e-mailhandtekening. Komt de eventmanager langs voor een site visit zorg dan ook dat ze langs je wall of fame lopen waar je prachtige reviewscore en erkenningen te zien zijn.

Reviews beïnvloeden de besluitvorming van je potentiele klant. Het is een van de belangrijkste factoren naast beschikbaarheid en prijs, zo blijkt uit onderzoek. Het zou zo maar eens het verschil kunnen zijn waardoor jouw offerte een order wordt. Laat jouw locatie de kers op de taart zijn van de eventplanner!

Veel plezier met het uitbrengen van de offertes!Auteur: Marco Kole

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement