Een medaille koop je niet, die verdien je!Heb je ook weleens voor een etalage gestaan met allemaal mooie bekers en medailles? Ik deed dat toen ik jong was heel vaak bij Slier aan de Pannekoekstraat in Rotterdam. Ik droomde daarna altijd dat ik de beste was en zo’n mooie beker of medaille in ontvangst mocht nemen voor mijn wereldprestatie. Mijn ouders trokken me dan weer mee aan mijn arm om boodschappen te gaan doen op de markt.

Ik vind de Olympische Spelen het mooiste evenement. Het liefst zou ik dan 3 weken rondlopen op het Olympisch park om al die emotie op te zuigen. Ik ben in 2012 ruim één week in Londen geweest en het was geweldig. Topsporters die jaren hebben getraind om het hoogst haalbare te bereiken. De Olympische gouden medaille kan je tegenwoordig ook gewoon online kopen maar wat het mooi maakt is de epische strijd om het te verdienen.

Ook in de online wereld worden heel veel prijzen verdiend. Zo kreeg ik een e-mail van TripAdvisor binnen met de titel “ZOJUIST BEKENDGEMAAKT: het beste museum ter wereld”. Het blijkt Musée d'Orsay te zijn in Parijs: 58.539 beoordelingen. Waarom ze nummer 1 zijn is onduidelijk, want ook de nummer 2 op de lijst met veel meer beoordelingen krijgt ook een 4,5 uit 5 beoordeling. Het Metropolitan Museum of Art die 3e is geëindigd met 50.031 beoordelingen scoort zelfs hoger. Jammer dat hier geen transparantie wordt gegeven. Ons eigen Van Gogh Museum scoort ook 4,5 uit 5 op basis van 54.875 beoordelingen. Positie op de lijst? 16!

Ik zou toch graag een lans willen breken voor meer transparantie bij het winnen van online prijzen. Echte winnaars kopen immers geen medailles maar verdienen die!Auteur: Marco Kole

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement