Van budget naar luxe en van luxe naar non-profitHet is maandag 15 januari 2018 en qua verkeer een redelijk goede dag. Met ruim 500 km voor de boeg is het altijd spannend of je het geplande reisschema gaat halen. De eerste stop na vertrek uit Rotterdam is Bergen op Zoom. Van de drukke metropool naar de rustige Brabantse Natuurpoort.

Stayokay Bergen op Zoom heeft 2 jaar geleden een compleet nieuwe locatie neergezet. Werkelijk een prachtige locatie met zeer veel glas en natuurbeleving. De dames van de wandelvereniging begroeten me unaniem met “Wat lief van u zo’n prachtig boeket. Had U echt niet moeten doen”. Ik stel ze met een knipoog teleur en ontmoet vervolgens Bas van Kesteren en zijn enthousiaste team. Wat een mooie club met mensen. Stayokay is een budgetconcept en toont hier aan dat dit in een zeer competitieve vergadermarkt geen enkele beperking hoeft te zijn voor gastbeleving.

Met het mooie bos en een trotse Bas in mijn achteruitkijkspiegel vervolg ik mijn weg via België naar Vaals. Kronkelend door het Limburgse heuvellandschap toont zich het prachtige witte Kasteel Vaalsbroek. Deze luxe Bilderberg locatie is veel meer dan alleen het kasteel. Het weer is niet geweldig maar de hele ambiance geeft mij ook hier een heel blij gevoel. Het plaatje klopt maar overtreft mijn verwachting. Harro Menkhorst en zijn team zijn vanaf 1-1-2017 iedere week aan de slag gegaan met de verkregen feedback. In elk salesoverleg worden de weekresultaten besproken. Het resultaat is een hele hoge reviewscore maar dat past ook bij “Why settle for less”.

Vanuit het rustieke Vaals is de voorlaatste stop het waterrijke Hendrik-Ido-Ambacht. Via samenwerkingspartner Vergaderen in Dordrecht heb ik Aafke Vonk & Joop Bijl leren kennen. Vanaf de allereerst Publieksprijs in 2014 zijn ze al winnaar. Vandaag overhandig ik hun 4e prijs voor The Wall of Fame. Cultureel Centrum Cascade is voor mij een prachtig voorbeeld dat de juiste mensen een subsidiebeperking hebben omgezet in kansen. De balans tussen commerciële inkomsten, maatschappelijke functie en hospitality is hier geweldig. Een rolmodel voor menig andere non-profit locatie in de cultuursector. Alle lof dus aan Joop en zijn team (Aafke beterschap!).

Ronde 1 van de NMA 2018 zit er op en ronde 1 van de NMA 2019 is weer gestart. Onafhankelijke waarderingen van de bezoekers en boekers zorgen in 5 categorieën voor de volledig transparante Publieksprijzen. Ruim 1000 locaties doen mee dus wil jij je meten met de top? Meld je dan op MeetingReview.com aan voor de Publieksprijs. MeetingReview is het nummer 1 reviewplatform voor de Meeting- en Eventbranche.

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Marco Kole

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement