Elektrotechniek in smart city’sElektrotechniek is erg belangrijk in de ontwikkeling van slimme, onafhankelijke steden. Met name als er gekeken wordt naar energiebeheer. Steeds meer huishoudens kiezen voor duurzame energie om zonnepanelen op kosten te besparen. Echter leveren deze zonnepanelen vaak meer energie dan dat het huishouden kan verbruiken, met name op mooie zomerdagen. Het overschot wordt teruggegeven aan het elektriciteitsnet. Veel van de energienetwerken zijn alleen nog niet in staat om overtollige energie op te slaan, waardoor dit verloren gaat. Elektrotechnici spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van betere opslagtechnieken zodat er geen groene energie meer verloren gaat.

Opkomende trends voor smart city’s

De toekomst van elektrotechniek voor smart city’s is vrijwel onvoorspelbaar. Maar een trend kan wel ingeschat worden en dat is de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI). In de toekomst zal AI steeds beter ingezet kunnen worden om elektrotechnische systemen uit te lezen. Een organisatie verkrijgt inzicht in het energieverbruik waardoor piekbelastingen zijn te voorspellen en te reguleren. Bovendien zal AI toenemend worden ingezet om systemen te analyseren en fouten op te sporen, waardoor lekspanning en potentieel gevaarlijke situaties voorkomen kunnen worden.

De basis van elektrotechniek

Voor veel operators en monteurs die soms elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren is de cursus elektrotechniek zeer geschikt. Deze cursus op mbo 3 niveau geeft inzicht in het aanleggen van eenvoudige installaties en daarnaast het onderhouden, testen en in gebruik nemen. Belangrijk hierbij is om de juiste basisbegrippen te kennen, evenals gereedschaps- en materiaalherkenning. Deze cursus zorgt ervoor dat operators en monteurs breder ingezet kunnen worden binnen de organisatie, wat een positief effect heeft op de flexibiliteit van het bedrijf.

Opleider voor de industrie

Voor de industrie is het belangrijk om over een opleider te beschikken die ervaring heeft in het trainen van mensen op de werkvloer. https://cbtresultaatuitopleiden.nl beschikt over een ISO 9001 certificering, NRTO keurmerk en is daarnaast Cedeo erkend als maatwerk bedrijfsopleidingen. Met een speciaal opleidingsprogramma wordt een theoretische en praktijkgerichte aanpak gecombineerd zodat jouw personeel zorgvuldig wordt opgeleid voor werkzaamheden in de industrie. 


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement