Ceremonie manager van het jaar: stijlvol precisiewerk



In België wordt jaarlijks de Manager van het Jaar verkozen. Het is een initiatief van Trends magazine (zakelijk weekblad met de grootste oplage in België) en Trends Tendence, de Waalse versie van de publicatie. De bijbehorende ceremonie vond plaats in het Brussels Expo Paleis 10 en werd geproduceerd door D-Dream, dat daarbij onder andere vertrouwde op diverse armaturen van CHAUVET Professional.

Foto's: Stijn Boelens Tekst: AV&Entertainment


Prijzenceremonies zijn meer dan alleen vieringen die opmerkelijke individuele prestaties erkennen; op hun best zijn ze ook positieve reflecties van de organisatie die de eer verleent. Dat was het geval bij het Brussels Expo Paleis 10, waar twee vrouwen, Rika Coppens, CEO van House of HR, en Diane Govaerts van Ziegler werden benoemd tot Manager van het Jaar.

Stijlvol

Rika Coppens, eregast van Trends, en Diane Govaerts (Tendence) werden beiden geprezen om hun vooruitstrevende creativiteit en hun vermogen om hoge normen van uitmuntendheid te handhaven. Hetzelfde kan ook gezegd worden van de stijlvolle prijsuitreiking zelf, die een verfijnde, maar ontspannen sfeer creëerde in de hele locatie. Daar werd stevig aan bijgedragen door D-Dream, dat technische ondersteuning en een creatieve visie bood voor de activiteiten van de avond. "We werken al enkele jaren samen met Roularta Media Group, de uitgever van Trends en Trends Tendence", vertelt Elke Scheirs, de Managing Director van D-Dream. "Dit jaar werden we opnieuw gekozen om alle audiovisuele ondersteuning te leveren voor de uitvoering van de prijzen."

Gedurfd en helder

Door dramatische, diep verzadigde kleuren te mengen, samen met suggestieve donkere ruimtes op verschillende plekken in de locatie van de ceremonie, crëerde het ontwerpteam een strakke, eigentijdse look. Op het podium zelf was de verlichting gedurfd en helder, perfect samenspelend met een grote videoprojectie en tegelijkertijd geschikt voor camera's. In het midden van de belangrijkste zaal/eetruimte hing een enorme kroonluchterverlichting die het belang van de gebeurtenis benadrukte.



Gedenkwaardig

"De themakleuren voor het evenement waren erg donkerblauw en goud", zei Scheirs. "We hebben een combinatie van deze kleuren gebruikt om een gezellige sfeer te creëren. We zijn het meest trots op de kroonluchter, die een zeer gedenkwaardige uitstraling gaf." Die uitstraling werd onder andere bereikt met behulp van 28 CHAUVET Professional Maverick armaturen. Daaronder bevonden zich twintig Maverick Force 1 Spots voor achtergrondverlichting, om verschillende gebieden van textuur te voorzien en sponsorlogo's weer te geven middels gobo projecties. Verder waren er acht Maverick MK2 Profiles, die werden ingezet om frontlicht te bieden.

Voor de visueel indrukwekkende kroonluchter vertrouwde het team op een grote verzameling CHAUVET Pro-fessional EPIX Strip IP's. Dat is een IP65 LED armatuur met een lengte van een meter, met 100 LED's op een rij. Door de krachtige witte lichten te combineren met zogenaamd 'string curtain', creëerde het team een verbluffend effect met dit prachtige middelpunt.

Precisiewerk

"De kroonluchter was precisiewerk", vertelde Scheirs verder. "Er werden twee verschillende zalen gebruikt voor dit evenement. De gasten kwamen het gebouw binnen en liepen door een zelfgemaakte gang die was versierd in het thema van het evenement, dat we samen met partners hebben gecreëerd. De gang eindigde bij de ingang van de zaal waar de gasten plaatsnamen en de prijsuitreiking volgden. Na de show verlieten ze de zaal via een andere uitgang, die leidde naar de eetzaal waar we het diner hadden opgezet met de kroonluchter en gobo-projecties van de sponsors."

Terwijl ze hun avond afsloten met een diner onder die verbluffende kroonluchter, moeten de gasten onder de indruk zijn geweest, niet alleen van de presta-ties van de twee prijswinnaars, maar ook van de voortreffelijk ontworpen en onberispelijk uitgevoerde productie.

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Trends Magazine Manager van het Jaar Chauvet Brussels Expo Paleis 10 D-Dream
Algemene voorwaarden | privacy statement