Reizen in Zwitserland: Ervaar Zwitserland per trein, bus en bootAndermatt-Matterhorn Gotthard Railway© Switzerland Tourism/Jan Geerk

Reizen met het openbaar vervoer in Zwitserland is even ontspannend als opwindend. Met het openbaar vervoer kun je enkele van de meest fascinerende panoramische routes, prachtige bergtoppen en romantische boottochten in Zwitserland ontdekken.

Reizen in Zwitserland is eenvoudig en buitengewoon plezierig. Korte reistijden en het beroemde betrouwbare openbaar vervoerssysteem besparen tijd en geld. Spectaculaire en schilderachtige ritten of treinreizen zijn gemakkelijk te integreren in elk reisschema.
Met het openbaar vervoer genieten gasten van zorgeloos reizen door heel Zwitserland - en het is zelfs klimaatvriendelijk. Naast vervoermiddelen die op milieuvriendelijke wijze opereren, zijn er tal van voorbeelden van duurzame mobiliteit. Deze dragen bij aan het omvormen van reizen in en door Zwitserland tot een bijzondere ervaring. Ook je team reist moeiteloos naar Zwitserland, want aankomst per trein laat niets te wensen over: gemakkelijk, snel, comfortabel en klimaatvriendelijk.


© Swiss Travel System AG, 2019, Fotograaf: Tobias Ryser

Voorbeeld I van Duurzaamheid: Rhätische Bahn - Op koers met waterkracht
Rhätische Bahn, de exploitanten van de wereldberoemde Bernina Express, hechten veel waarde aan de oorsprong van de energie die ze verkrijgen, evenals aan verdere ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Sinds 2013 gebruiken ze al 100% waterkracht voor hun locomotieven en faciliteiten.


© Switzerland Tourism, 2019, Fotograaf: André Meier

Voorbeeld II Duurzaamheid: MS Diamant - klimaatneutraal op het Vierwoudstrekenmeer
Het moderne motorvaartuig is een mijlpaal in de Zwitserse scheepvaart op het gebied van kwaliteit en innovatie. Met een onderwateruitzicht, een voetenbad met meerwater en de binnenste galerij met zijn indrukwekkende glazen koepel: dit schip overtreft alle andere wat betreft technologisch vernuft en luxe. Bovendien zet het nieuwe normen als het eerste klimaatneutrale reguliere passagiersschip van Zwitserland. Het schip voor reguliere diensten en banketten wordt aangedreven door hybride voortstuwing, wat leidt tot aanzienlijk minder brandstofverbruik en dus lagere CO2-uitstoot.


© SGV, 2017, Fotograaf: Emanuel Ammon  

Chartered trains

Chartered Train: Churchill – the Red Arrow
Deze legendarische trein werd speciaal ontworpen ter gelegenheid van de Zwitserse Nationale Tentoonstelling in 1939. Het dankt zijn bijnaam aan de voormalige Britse premier Winston Churchill (1874-1965), die in 1946 met deze trein door Zwitserland reisde. Zelfs vandaag de dag kunnen passagiers het gebruiken op individueel te kiezen routes - net zoals de beroemde politicus deed - terwijl ze genieten van culinaire hoogtepunten of een ontspannende aperitief.


© Matthias Nutt

Chartered Carriage: Salon Suisse – a conference room on wheels
Vanaf de luchthaven of het grensstation rechtstreeks naar de rollende vergaderruimte en voor je het weet zijn de bestemming en een ontspannend drankje aan het einde van de werkdag in zicht. Degenen die de reistijd productief willen gebruiken voor een eerste vergadering, kunnen de charterbus "Salon Suisse" boeken. De bus kan worden geboekt met individuele uitrusting en dus aangepast aan de behoeften van de klant. Bijvoorbeeld, zitplaatsen kunnen worden geregeld rond een vergadertafel, aan tafels voor vier, of met loungemeubilair.


© Matthias Nutt

Comfort voor groepen

Groepsreservering
Het Zwitserse openbaar vervoerssysteem omvat 20.000 kilometer aan spoor-, weg- en waterwegen - het dichtstbevolkte openbaar vervoersnetwerk ter wereld. Groepen van minimaal 10 personen kunnen gratis een groepsreservering maken voor alle treinen, bussen en boten in het Zwitserse openbaar vervoerssysteem die geen extra toeslag vereisen. Stoelreserveringen zorgen voor stressvrije aankomst en vertrek voor groepen.

Bagageservice
Geen gesleep met koffers meer. Dankzij onze bagageservice kunnen groepen door Zwitserland reizen zonder hun bagage zelf mee te hoeven slepen. Lever eenvoudig je bagage 's ochtends af bij je hotel en het arriveert een paar uur later bij je volgende hotel, klaar om opgehaald te worden. Je kunt ook je bagage overdragen van het ene treinstation naar het volgende of van een luchthaven buiten Zwitserland naar je hotel of een treinstation in Zwitserland. Evenementenplanners zullen vooral waarderen dat ze tijd hebben om zich te concentreren op belangrijkere zaken.


© Matthias Nutt


Meer informatie over SCIB:
Switzerland Convention & Incentive Bureau (SCIB) is de overkoepelde organisatie die Zwitserland promoot als bestemming voor meetings, incentives, congressen en evenementen. SCIB geeft onafhankelijk advies over de bestemmingen en helpt bij het opvragen van offertes. Deze diensten zijn kosteloos en vrijblijvend.

Switzerland Convention & Incentive Bureau
Kerstin van der Veur
T 020 620 9229
E scib_nl@switzerland.com
W www.MySwitzerland.com/meetings


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement