Vijf groene locaties in Zeist: Buitengewoon vergaderen

Veel meeting- en eventplanners hebben de voorkeur voor een centraal gelegen locatie midden in de natuur. Maar zo'n locatie heeft pas echt meerwaarde als je de omgeving onderdeel laat uitmaken van je programma. De gemeente Zeist ligt in een prachtige bosrijke omgeving midden in het land en biedt een ruime, gevarieerde keuze. Bovendien liggen deze locaties op fietsafstand van elkaar en kun je een gecombineerd programma samenstellen. Meeting Magazine licht de vijf meest bijzondere locaties van deze gemeente uit die geschikt zijn voor meerdaagse meetings.

Fotografie: BFoto | Bianca de Wit


Locaties midden in de natuur zijn erg geliefd bij meeting- en eventplanners. Maar een groene omgeving kan zoveel meer voor je doen dan een mooi decor zijn voor je bijeenkomst. Frisse buitenlucht en een groene omgeving zorgen voor meer creativiteit, meer energie en een beter concentratievermogen, waardoor je deelnemers uiteindelijk ook productiever worden. Neem daarom ruim de tijd om je deelnemers van de natuur te laten genieten tijdens je (meerdaagse) programma. Dat hoeft overigens niet meteen een teambuildingactiviteit te zijn. Wat dacht je van een (extra) ochtendpauze waarbij je je deelnemers met fruit, een drankje en een poncho of paraplu even een ommetje laat maken? Vraag eens aan de locaties welke wandelroutes er beschikbaar zijn. Of geef je deelnemers een lunchpakket mee dat ze buiten op het terras, aan de picknicktafel of op een kleed kunnen nuttigen. Je zult zien dat ze er na een buitenpauze weer tegenaan kunnen. Kortom, maak gebruik van die groene omgeving!Kasteel Kerckebosch

Dit kasteel werd 125 jaar geleden gebouwd als buitenhuis voor een adellijke familie. Tegenwoordig verwelkomt het team onder andere zakelijke gasten voor workshops, teambuildingsessies, bedrijfsfeesten, galadiners en borrels. De drie ruime vergaderzalen hebben elk een klassieke inrichting met een moderne twist. De twee boardrooms zijn geschikt voor vergaderingen en private lunches en diners. Het kloppend hart van de locatie is de keuken van het restaurant, waar de enthousiaste brigade verfijnde gerechten op hoog niveau bereidt. Bij mooi weer loop je via de openslaande deuren van de serre zo de bostuin in. Neem ook vooral even een kijkje bij het kruidentuintje en maak kennis met de bokjes en de kippen. Wil je een activiteit in de buitenlucht, dan biedt Kerckebosch een ruimte keuze aan bedrijfsuitjes, personeelsuitjes en groepsuitjes zoals schapendrijven, katapult bouwen of een wandeling met de boswachter.

Facts

- Drie vergaderzalen

- Twee boardrooms

- Dertig hotelkamers

- Bar

- Lounge

- Serre met terras

- Eigen tuin

- Meer informatie: www.kasteelkerckebosch.com
Ernst Sillem Hoeve

Deze onontdekte parel ligt ten noorden van Zeist in het pittoreske dorp Den Dolder, in de prachtige bosrijke omgeving van de Lage Vuursche. Ben je een actief gebruiker van het OV, dan heeft Ernst Sillem Hoeve een eigen pendeldienst van en naar station Den Dolder. Eenmaal aangekomen bij het voormalige koetshuis uit 1880, heb je de keuze uit ruim twintig vergaderzalen die allemaal in de buurt van de knus ingericht bar liggen. Vanuit de keuken van Ernst Sillem Hoeve worden kleine, verfijnde eenpersoonsgerechtjes geserveerd in restaurant Rexdaelder. Hiervan kun je genieten in het restaurant, maar ook op het ruime terras. In het eigen park van zeven (!) hectare kun je plaatsnemen in de grote tent of een ommetje maken. Ook kun je je programma uitbreiden met een ruime keuze aan workshops rond het hotel, het park of op de Utrechtse Heuvelrug. Goed om te weten: een deel van de winst van Ernst Sillem Hoeve gaat naar vereniging YMCA, dat maatschappelijke activiteiten organiseert op het gebied van jeugd- en jongerenwerk en vakantiekampen voor kinderen met een hulpvraag.

Facts

- Twintig vergaderzalen

- 85 hotelkamers

- Restaurant Rexdaelder

- Bar met openhaardkamer

- Infrarood sauna en zwembad

- Eigen pendeldienst van en naar station Den Dolder

- Eigen park van zeven hectare voor buitenactiviteiten

- Meer informatie: www.esh.nlFIGI

Theater, bioscoop, hotel, Grand Café event- en congreslocatie: FIGI heeft het allemaal. Deze locatie werd na een groot-scheepse renovatie in 1994 opnieuw ingericht naar een ontwerp van het Parijse ontwerpersduo Ravage, uitgevoerd door binnenhuisarchitect Corrie Ruijs en vormgever Jan Ruijs. FIGI beschikt naast twee theaterzalen over nog eens twee bioscoopzalen, zeven eventzalen én een atrium dat je op verschillende manieren kunt inzetten. Lunchen, borrelen en dineren kan in het grand café. Wil je de omgeving verkennen, dan fiets je vanuit FIGI zo de bossen in. Ook het gezellige centrum van Zeist ligt dicht in de buurt.

Facts

- 97 hotelkamers

- Twee theaterzalen

- Twee bioscoopzalen

- Zeven eventzalen

- Atrium

- Grand café

- Eigen parkeergarage

- Meer informatie: www.figi.nlWoudschoten

Hotel- en conferentiecentrum Woudschoten ligt op een bosrijk eigen landgoed van 45 hectare. De dertig ver-gaderzalen en trainingslocaties zijn ver-deeld over drie verschillende vleugels. De onlangs vernieuwde Woudvleugel heeft onder andere een sfeervol inge-richte foyer met knusse zitjes en veel groen. Vanuit deze vleugel heb je overal zicht op de omgeving. De Villa biedt naast vergaderzalen een lounge, diner-restaurant, diverse sfeervolle vergader-zalen en hotelkamers. Ook vind je hier de kapelzaal die is ingericht als theater-ruimte. De training- en vergadervleugel het Atrium heeft een ruime ontvangst-ruimte, diverse break-out rooms en Superior hotelkamers. Genieten van de omgeving kan tijdens een van de vele buitenactiviteiten, bijvoorbeeld op de trimbaan. Of loop eens een van de wan-delroutes (op het terrein of daarbuiten) of maak samen een fietstocht. Daarnaast heeft Woudschoten diverse picknickta-fels en een Romeins theater. De KNVB Campus ligt op loopafstand en biedt nog meer mogelijkheden voor zaalhuur en activiteiten.

Facts

- 140 kamers

- Dertig vergader- en feestzalen

- Twee restaurants

- Bar

- Meerdere sfeervolle terrassen met barbecuevoorzieningen

- Eigen landgoed van 45 hectare voor outdooractiviteiten

- Fietsverhuur

- Meer informatie: www.woudschoten.nlOud London

Hotel-restaurant Oud London in Zeist is bij uitstek geschikt voor (grotere) groepen. De locatie heeft een scala aan zalen voor congressen, trainingen, vergaderingen en evenementen. De grotere zalen in het souterrain kunnen onder andere als subzaal worden ingezet. Ook besloten lunches en diners zijn mogelijk bij deze bosrijke locatie. De brasserie beschikt over een ruim, windvrij terras. Oud London biedt een scala aan teambuildingactiviteiten op locatie en in de omgeving: van culinair (een cocktailworkshop op het terras, dineren in het donker) tot actief (wandelen met ezels, mountainbiken, solex tour).

Facts

- 92 hotelkamers

- 22 zalen

- Brasserie Restaurant 't VoorHuys

- Ruim terras

- Wellness faciliteiten

- Fietsverhuur

- Meer informatie: www.oudlondon.nl


Benieuwd naar wat Zeist te bieden heeft? Utrecht Region helpt je op weg met kosteloos advies en ondersteuning. Kijk voor meer informatie op: zakelijk.visitutrechtregion.nl.

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: Zeist Kasteel Kerckebosch Ernst Sillem Hoeve FIGI Oud London Woudschoten
Algemene voorwaarden | privacy statement