Landgoed Brakkesteyn: Een oase van rust



Een oase van rust, zo omschrijft mede-eigenaar Kees Aalbers Landgoed Brakkesteyn in Nijmegen. Niet voor niets komen diverse bedrijven en organisaties hier genieten van de prachtige omgeving, de mooie zalen en de culinaire gerechten.
 

In welk jaargetijde je ook een bezoek brengt aan Landgoed Brakkesteyn, het fraaie neoclassicistische pand ligt er altijd mooi bij. Niets voor niets was het landgoed eeuwenlang een geliefd verblijf voor advocaten, stadsbestuurders, geneesheren en rijke renteniers. Het witte landhuis zelf stamt uit 1865 en werd in 1915 aangekocht door de vermogende ondernemer Victor Jurgens. Hij liet er bovendien op een steenworp afstand een koetshuis bouwen. Begin jaren '30 werd er een fraai park in landschapsstijl aangelegd. Na tussen 1940 en 1965 als kliniek voor neurologie te hebben gediend, stond de villa 50 jaar lang bekend als restaurant Chalet Brakkestein - en later als restaurant Beau - waar gasten konden genieten van gerechten op hoog culinair niveau. Tegenwoordig zijn het landhuis en het koetshuis exclusief beschikbaar voor zakelijke bijeenkomsten.

Makkelijk te combineren

"Veel gasten omschrijven Landgoed Brakkesteyn als een oase van rust", vertelt Kees Aalbers trots. "Dat gevoel krijgen gasten zodra zij de statige oprijlaan oprijden en het landhuis en het koetshuis in het mooie park zien liggen. In het landhuis hosten we maximaal twee groepen tegelijkertijd en het landhuis kan indien gewenst exclusief worden afgehuurd. Bovendien kunnen de ruimtes zeer flexibel en in diverse combinaties worden ingezet. Zo hebben we op de begane grond de Salon die zich uitstekend leent voor kleinschalige vergaderingen en private diners. Aan de andere zijde van het pand hebben we het voormalige restaurantgedeelte en de Serre met zicht op het park en het koetshuis. Dit gedeelte wordt vaak ingezet als presentatieruimte met bijvoorbeeld het restaurant als ontvangst- of borrellocatie. Aangrenzend aan de Serre ligt een ruim, verwarmd terras dat met name in het voorjaar en de zomer wordt gebruikt als plek om te lunchen, te ontspannen of als break-out tijdens een training. Ook nemen gasten graag plaats op de bankjes in het park om bijvoorbeeld even te ont-spannen of om samen een opdracht uit te werken."

Op de eerste verdieping van het landhuis vind je de Herenkamer en de Collegekamer. "Ook deze ruimtes zijn zeer geliefd voor diners, presentaties (of een combinatie daarvan), trainingen of een plenaire sessie en kunnen worden gecombineerd met de zalen beneden. Daarnaast hebben we voor de gasten die alleen gebruik maken van deze ruimtes een eigen terras bij de Serre."


Fotograaf: Bas Uijlings

Koetshuis

Wie graag een heisessie of juist een mooi bedrijfsfeest wil organiseren, kan terecht in het nabijgelegen koetshuis. Kees: "Deze locatie verhuren we altijd exclusief. Je kunt er in alle rust een training of vergadering organiseren of voor een shared dinner plaatsnemen aan een lange tafel. Het koetshuis heeft openslaande deuren naar het terras, dat in de zomer standaard wordt overdekt door grote stretchtenten. Van het voorjaar tot en met het najaar is het de perfecte locatie voor een mooi bedrijfsfeest, al dan niet gecombineerd met een barbecue. Direct achter het koetshuis ligt een eigen terrein waar we met hulp van externe partners (sportieve) activiteiten zoals bootcamp, handboogschieten, een vijfkamp of een roofvogeldemonstratie kunnen organiseren. En natuurlijk is het mogelijk om een sessie in het koetshuis te combineren met een lunch, borrel of diner in het landhuis, of andersom. Juist omdat de mogelijkheden en combinaties eindeloos zijn, gaan we graag met elke opdrachtgever om tafel om te kijken in welke zalen en panden hun bijeenkomst het beste tot diens recht komt."

Culinair genieten

Veel Nijmegenaren zullen bij de naam Landgoed Brakkesteyn denken aan het gerenommeerde restaurant Chalet Brakkestein dat jarenlang in de villa was gevestigd. Nog altijd wordt er bij Landgoed Brakkesteyn met veel zorg aandacht besteed aan culinaire hoogstandjes. "De meeste bijeenkomsten die hier plaatsvinden, worden gecombineerd met een lunch, diner of een borrel. Onze chef-kok Arjan Pen maakt met zijn team alle gerechten zelf en laat zich daarbij inspireren door de Frans-Mediterrane keuken, met een vleugje Aziatische invloeden. Ook op culinair gebied zijn we heel flexibel en is er veel mogelijk. We kunnen van alles verzorgen, van een private of shared dinner tot een walking dinner of een barbecue."



Upscale events

Vanwege de ligging, de flexibel in te zetten zalen en de culinaire omlijsting is Landgoed Brakkesteyn een geliefde locatie voor bedrijven en organisaties zoals onderwijsinstellingen. "Met name upscale events komen hier goed tot hun recht omdat je hier alle rust en privacy hebt gecombineerd met een ongedwongen sfeer, terwijl je op nog geen tien minuten autorijden van de binnenstad van Nijmegen zit. Of je nu in alle rust met tien personen serieuze zaken wilt bespreken of juist een spetterend feest voor 400 medewerkers wilt geven, het past hier perfect."

 

Landgoed Brakkesteyn valt weer in de prijzen

In 2022 zijn de winnaars van de Provincie Awards bekendgemaakt. Dit is een jaarlijks terugkerend initiatief van het onafhankelijke reviewplatform MeetingReview. De Provincie Award is gebaseerd op het aantal beoordelingen en de gemiddelde score van deze beoordelingen op het platform. Hier word je als locatie beoordeeld op het boekingsproces, de locatie, de zaal en het eten en drinken. "Nadat we voor 2022 de eerste plek in de XL-categorie van de provincie Gelderland hebben bemachtigd dankzij een score van 9,3, zijn we voor 2023 op de derde plaats geëindigd met een score van maar liefst 9,5!", aldus een zeer trotse Kees Aalbers.

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: Landgoed Brakkesteyn Nijmegen Gelderland Vergaderlocatie Eventlocatie Historische locatie The Attention Group
Algemene voorwaarden | privacy statement