Hotelrecensie Nooz, Grobbendonk: Weg van de wereld
Wim Vanacker lanceerde zeventien jaar geleden het concept noozen nadat hij jarenlang een directiefunctie had bekleed bij een bekende multinational. Omdat de stressvolle en egocentrische corporate wereld hem steeds meer ging tegenstaan, besloot hij een totaal andere weg in te slaan en creëerde hij een plek waar externe prikkels zoveel mogelijk uitgeschakeld worden. "Hier speelt tijd geen rol", aldus Wim.


Tijdens het ontwikkelen van zijn unieke adults-only concept boog hij zich over de vraag wat het begrip ontspanning voor zowel de leisure- als de zakelijke gast in zijn gedroomde wellnesswereld moest inhouden. "Tot nu toe had ik geen enkel ander concept gevonden waar externe storende prikkels totaal afwezig waren", blikt hij terug. "Ik wilde rust en een hoge mate van zorgenvrij zijn voor onze gasten creëren. Zonder storende elementen als telefoontjes, mailverkeer en het continu op de klok te moeten kijken of afgeleid te worden door obers of personeel die je nog iets extra's willen verkopen. In de unieke wereld van Nooz hoef je nergens over na te denken, is alles inbegrepen en kom je geen andere gasten tegen. Om die reden komen hier veel mensen met een druk (bedrijfs)leven. Voor hen bieden wij 100 procent quality time."

Helemaal niets

Wanneer we inchecken bij Nooz worden we opgewacht met een gezond welkomstdrankje. "Je hoeft je pas weer om te kleden als je hier weer vertrekt", zegt Heidi, gastvrouw en partner van Wim, terwijl ze ons badjassen en pantoffels overhandigt. "Hier hoef je even over helemaal niets na te denken en zorgen we dat jullie even weg zijn van de wereld hierbuiten. We hebben een programma samengesteld dat jullie daar zeker bij gaat helpen." Wanneer we vragen hoe laat we waar worden verwacht, zegt ze: "Julie moeten vooral niet op de klok kijken."


De 'Heaven' cocon is onder andere voorzien van moodlights.

Hottub

Op weg naar onze 'Mystic Water' ervaring lopen we via een slingerend bospad door het 1,3 hectare grote privébos naar een open plek waar een hottub voor ons alleen klaarstaat. Dat onze hottub warm blijft, daar kunnen we zelf voor zorgen door af en toe een houtblok op het vuur te leggen. Dit wisselen we af met relaxen op ons eigen terras waar allerlei hapjes en drankjes te vinden zijn en verwarmde handdoeken klaarliggen. Een houtkachel zorgt op het terras voor behaaglijke warmte. Onze telefoons liggen ver opgeborgen en we hebben totaal geen besef van tijd. Dat hoeft hier ook niet, want we worden opgehaald wanneer we bij het volgende 'verwenmoment' worden verwacht. Het niet op de tijd hoeven letten en niet continu met onze telefoon bezig zijn is voor ons in het begin best even wennen, maar al gauw geven ons helemaal over en merken we dat we makkelijker ontspannen door het ontbreken van prikkels en veel meer met elkaar in gesprek gaan.

En dat is precies wat Wim en Heidi voor ogen hebben. "We laten niet voor niets mensen uit het bedrijfsleven hier eerst sloffen aantrekken wanneer ze binnenkomen", vertelt Wim ons later. "Op die manier zet je het rationele denken grotendeels uit en bereik je de mens als persoon. Hier stap je als het ware uit je rol en ervaar je dat bijvoorbeeld vergaderingen op een veel efficiëntere manier verlopen, juist doordat je uit je comfortzone stapt. Tijdens teambuilding merk je dan ook veel eerder hoe mensen echt in elkaar steken doordat iedereen hier zichzelf is."

Synchroon

Wanneer we arriveren bij de massageruimte, zien we een paviljoen met 11 meter hoge glazen wanden. Eenmaal binnen krijg je hierdoor het gevoel nog steeds buiten te zijn. De massages zijn synchroon en op het ritme van de muziek. Doordat beide masseuses exact dezelfde bewegingen op hetzelfde moment maken, beleef je alles precies hetzelfde. Iets wat volgens Wim gesprekken op gang brengt wanneer je bijvoorbeeld samen met een collega de massage ondergaat. "Je kunt praten over je ervaringen omdat je hetzelfde hebt gevoeld en ervaren. Hiermee proberen we een onvergetelijke belevenis te creëren."


Stemming

Na de massage maken we kennis met de 'Heaven' cocon, waar wij deze nacht zullen doorbrengen. De kamer is verlicht via moodlights, waarbij je zelf de kleur kunt kiezen die bij je stemming past. Een groot hemelbed en een jacuzzi staan centraal in de kamer, evenals een enorm cinemascherm.

Maar voordat we een film gaan kijken, worden we uitgenodigd om kennis te maken met de privé-watertuin 'Water Oasis' die met 1500 m2 een behoorlijke oppervlakte heeft. Hier genieten we van de warmte in de jacuzzi en dromen we weg bij de open haard op een grote loungebank, met panoramisch zicht op een vijver waar Koikarpers zwemmen. Wanneer we toch iets actiefs willen doen, spelen we vier-op-een-rij in levensgroot formaat. Tussendoor zet Heidi het eten en drinken voor ons klaar voor een tepanyaki-ervaring, waarbij we vlees en vis op een grillplaat kunnen leggen. Hier mogen we zolang blijven als we willen en is er geen tijdslimiet.


Nooz heeft diverse verwarmde privéterrassen.

Geen vaste tijd

's Ochtends worden we uitgerust wakker. Bij Nooz zijn er geen vaste tijden voor het ontbijt, maar bel je Heidi wanneer je trek hebt. Het ontbijt wordt op de kamer geserveerd en bevat onder andere vers fruit, broodjes, diverse soorten beleg, yoghurt, verse sap, een 'noozei' bereid naar keuze en een lekkere kop koffie. Een fijne start van de dag. Wanneer het weer tijd is om naar huis te gaan, merken we dat we volledig ontspannen zijn en met tegenzin onze telefoon weer tevoorschijn toveren.

Wie geen genoeg kan krijgen van het Nooz-concept kan ook terecht bij één van de andere vijf locaties. Voor ieder budget en van enkele uurtjes tot 46 uur 'weg van de wereld'. Zo is er Sea Nooz, een vissershuisje aan een meer bij de Belgische kust of Sky Nooz. gelegen op de 21ste verdieping van Antwerpens hoogste wolkenkrabber. Super de luxe met een sauna, hamam, jacuzzi, een immense privécinema met 25 geluidsboxen en drie slaapkamers. "Naast de perfecte verrassing voor je partner is het ook een unieke incentive voor je medewerker of klant. Bovendien is deze plek ideaal voor een CEO", vertelt Wim. "Grenzend aan de suite is er namelijk een boardroom. Op die manier kan de CEO uitgerust met de vergadering starten en hoeft hij of zij de deur niet uit. Doordat je ook dit helemaal afhuurt, kom je geen vreemde mensen tegen en kan geheime zakelijke informatie binnen de muren blijven."

Tot ver in het buitenland staat Nooz inmiddels op de kaart en ook de multinationals weten Nooz te vinden. Tijdens het nieuws op een nationale zender in België werd Nooz onlangs als pionier in de sector genoemd. De awards van Trip Advisor, Zoover en Traveller's Choice zijn niet meer te tellen. "Voor ons de mooiste erkenning omdat deze awards niet toegekend zijn door een vakjury, maar door onze eigen gasten", aldus Wim.

Beste versie

Voorlopig is Nooz niet te stoppen. Medio voorjaar 2023 opent een volledig op Japan geïnspireerde Nooz-vestiging in Oostende, eveneens op de 21ste verdieping met een adembenemend uitzicht op de skyline van Oostende en rondom zeezicht. Volgens Wim nog luxer en nog meer high-end dan de andere vestigingen. "Welke locatie je ook kiest, we streven altijd naar de beste versie van Nooz", aldus Wim.


De komende tijd gaat de redactie van Meeting Magazine verder met het ontdekken van België. In de volgende editie bezoeken we Antwerpen voor de hotelrecensie.


De concepten van Nooz

Noozen langs ongekende ervaringen op 1,5 ha bos en natuur: www.nooz.be

Noozen in je exclusieve privéwellness penthouse met verbluffende skyline op de 21ste verdieping: www.skynooz.be

Noozen in de ForestLodge op je eigen privé 'boseiland': www.luxewellnessovernachting.be

Noozen in een privé-wellness-vissershuisje: www.seanooze.be

Budgetvriendelijk noozen: www.loftaanhetwater.be

 

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement