MPI Nederland: In verbinding blijven met de CommunityWe konden in 2022 weer echt live verbinding met elkaar maken! Thema's zoals All you need is L!VE, Human Capital & Event Talent, Gamification in Events en Neuroscience en Events zijn allemaal aan bod gekomen. We hebben laten zien dat we als MPI Nederland sterk zijn op inhoud en content. Dit blijft ook de focus voor 2023! Waardevolle content brengen voor onze community.

Fotografie: Jan Buteijn


Met name na ons zeer geslaagde laatste Event 'Neuroscience en Events' weten onze deelnemers weer waarom het ontwerpen van ervaringen belangrijk is en hoe deze ervaringen van invloed kunnen zijn op je bezoekers. De facilitators deelden concrete tips en tricks en we hebben geleerd hoe we neuroscience kunnen toepassen in het design van onze evenementen.

Uitdagingen

Ook hebben we bij MPI Nederland als vakvereniging uitdagingen. Een vereniging waarbinnen netwerken centraal staat en waarmee wij live bij elkaar komen om gezamenlijk ervaringen te delen en kennis op te doen. Wij ervaren ook dat events anders worden georganiseerd. Live bij elkaar komen is niet meer zoals vroeger en meer dan ooit moeten events echt meerwaarde bieden. De componenten netwerken, samen ervaringen beleven en prikkeling van de zintuigen dienen centraal te staan. Een deelnemer is veel kieskeuriger over hoe hij/zij zijn tijd indeelt. Hoe buig je mee als vereniging met deze onzekere tijd, waarin je van waarde wil zijn voor je community en continu wil blijven inspireren?

Met de lessons learned kijken we uit naar dit nieuwe jaar om de leden en community weer mee te nemen op de gezamenlijke ontdekkingstocht om elkaar te blijven inspireren. Juist in de huidige wereld wordt van ons gevraagd samen te experimenteren met hoe we als branche kunnen bijdragen aan kennis delen en ideeën overdragen.

Partnership

Dit jaar staan twee grote events op stapel waar wij samenwerken met de lokale congresbureaus in Groningen (7 februari) en in Apeldoorn (27 juni). Na het succes van het event RECONNECT dat wij gezamenlijk met VisitBrabant hebben georganiseerd, smaakt dit concept naar meer. Samen met partners van regionale/lokale congres bureaus nemen wij jullie in 2023 opnieuw mee naar verschillende delen van Nederland om zo met elkaar een regio te ontdekken. De stad/regio staat centraal, het DNA van de regio/stad en het ecosysteem lenen zich uitstekend om verschillende soorten ongekende locaties in te zetten als venue voor diverse onderdelen. Het ecosysteem combineren we met contentcreatie en zo bewerkstelligen we voor de community een ideale combinatie van ontdekking, beleving, netwerken en kennis in één event. Door middel van samen werken met partners kunnen wij gezamenlijk meer bieden aan de deelnemer, hetgeen een mooie win-win situatie oplevert voor zowel organisator als deelnemers.Human Capital

MPI Nederland wil graag bijdragen aan de ontwikkeling en carrièrekansen van de community. Door middel van onze LinkedIn-pagina VacatureVrijdag zijn wij relevant voor organisatie en bedrijven die vakkundig personeel zoeken. Als MPI Nederland zetten wij graag onze kanalen in om hieraan bij te dragen. We werken samen met hogescholen en universiteiten aan een event voor de Next Generation. Om zo studenten en nieuwkomers op de markt te enthousiasmeren en kennis te laten maken met de community van MPI Nederland. Dit is een van de thema's van het Event Human Capital die we dit jaar opnieuw op de agenda zetten. Als branchevereniging vinden wij het belangrijk om een relevante speler te zijn op het gebied van nieuwkomers die een carrière starten, tot doorontwikkeling en doorstroom van kennis en mensen in de branche te organiseren.

MPI Community en MPI Commissie

Wil je ervaring opdoen in een commissie binnen een verenigingsstructuur? En daarnaast een groot netwerk voorzien van toffe en inspirerende content, of wil je liever je kennis rondom marketing en communicatie inzetten om onze social media kanalen te voorzien van content of aankondigingen van onze content events?

Heb je interesse om een steentje bij te dragen aan MPI Nederland, stuur een e-mail naar info@mpiweb.nl, dan informeren wij je over de mogelijkheden.

Wil je toegang tot alle evenementen georganiseerd door MPI Nederland, schaf The MPI Event Pass aan.
 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
MPI The Netherlands Chapter | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel

Algemene voorwaarden | privacy statement