Zakelijke rekening nodig? Vijf tips



Als ondernemer doe je er goed aan een zakelijke rekening te openen. Waarom? Omdat dit een aantal voordelen met zich meebrengt. Zo lopen privé en zakelijke geldstromen niet door elkaar als je hier allebei een aparte rekening voor gebruikt. Daarbij komt dat een zakelijke rekening bijdraagt aan de professionele uitstraling van jouw bedrijf. De rekening staat immers op naam van jouw bedrijf en dat zien klanten terug op hun afschrift. Ben je overtuigd? Dan wil je zelf mogelijk ook wel een zakelijke rekening openen. Ga hierbij niet over één nacht ijs. Helaas gebeurt dit regelmatig. Om te voorkomen dat je de fout in gaat, zetten we hier vijf tips voor een zakelijke bankrekening openen op een rijtje. 

1. Toegankelijkheid
Vroeger kon je een zakelijke rekening enkel bereiken via een desktop. Gelukkig heb je hier vandaag de dag geen vaste computer meer voor nodig. Tegenwoordig kun je jouw zakelijke rekening namelijk ook bereiken via een mobiel apparaat. Zo kun je bijvoorbeeld ook rekeningen betalen met behulp van jouw smartphone. Toch is niet iedere zakelijke rekening even makkelijk toegankelijk. Daarom is dit zeker iets om op te letten voordat je een bedrijfsrekening opent. Het is immers makkelijk als je altijd en overal toegang hebt tot deze rekening.  

2. Aantal betaalpassen
Als je een zakelijke rekening opent, krijg je hier een betaalpas bij. Op deze manier kun je aankopen voor jouw bedrijf direct van de bedrijfsrekening betalen. Bij de meeste aanbieders krijg je standaard één betaalpas bij een zakelijke rekening. Is dit voor jou niet voldoende, bijvoorbeeld omdat er meerdere vennoten zijn? Dan kun je voor een zakelijke rekening met meerdere betaalpassen kiezen. Dit heeft uiteraard wel gevolgen voor de kosten. Je betaalt namelijk meer voor een zakelijke rekening als je extra betaalpassen wilt.

3. Wel of geen spaarrekening?
Sommige ondernemers denken dat er standaard een spaarrekening bij een zakelijke rekening zit, maar dit is niet het geval. Als je voor de goedkoopste zakelijke rekening kiest, krijg je vaak alleen een betaalrekening. Voor sommige ondernemers is een betaalrekening voldoende, maar dit geldt niet voor iedereen. Wil je graag een zakelijke rekening met spaarrekening? Kies dan voor een pakket waar zo’n rekening bij in zit. Ook hier geldt weer dat dit gevolgen heeft voor de kosten. Je maakt immers gebruik van een extra dienst en daar staat iets tegenover. 

4. Kijk naar het kostenplaatje
Een zakelijke rekening openen kost geld. Toch is het niet zo dat een bedrijfsrekening voor iedere ondernemer evenveel kost. Nee, want de prijs is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Hierboven haalden we al aan dat een zakelijke rekening duurder wordt als je meerdere betaalpassen wilt hebben. Dit is eveneens het geval als je naast een betaalrekening ook gebruik wilt maken van een spaarrekening. Ook de grootte van jouw bedrijf speelt mee. Zo is een zakelijke rekening mkb over het algemeen duurder dan een zakelijke rekening voor zzp’ers. 

5. Vergelijk aanbieders met elkaar
Wil je een zakelijke rekening openen? Dat kan tegenwoordig bij een groot aantal partijen. Sommige ondernemers kiezen lukraak een aanbieder uit, maar dit raden wij jou niet aan. In dat geval vind je zeer waarschijnlijk niet de beste zakelijke rekening. Dit lukt je wel door bedrijfsrekeningen met elkaar te vergelijken. Bang dat dit je veel tijd kost? Dat is niet het geval als je een vergelijkingssite gebruikt. Zo’n site geeft je binnen een paar tellen een overzicht met zakelijke rekeningen die aan jouw eisen voldoen. Hierdoor duurt het nooit lang alvorens je de beste zakelijke rekening gevonden hebt.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement