Onvergetelijke bijeenkomsten op de Waddeneilanden met Island Events by WestCordBedrijven hebben meer dan ooit de behoefte om hun team weer fysiek bij elkaar te brengen. En waar kan dat beter dan op Terschelling, Vlieland en Ameland? Deze eilanden bieden namelijk een inspirerende omgeving, mooie locaties, diverse teambuildingsactiviteiten en een full service evenementenbureau. En, zijn dichterbij dan je denkt!

Veertig jaar geleden wisten de gasten van de WestCord Hotels op Terschelling en Vlieland de omgeving en de natuur al te waarderen en maakten de medewerkers met alle liefde en plezier een lunchmand klaar. Toen het aantal aanvragen steeds groter werd, besloten de hotels dit te professionaliseren door samen te gaan werken met een externe partij. Tegenwoordig verzorgen de eventmanagers van het full service evenementenbureau Island Events - by WestCord alles voor je bijeenkomst op Vlieland, Terschelling en Ameland: van vervoer tot bijzondere teambuildingsactiviteiten. Wil je een groter event, al dan niet verdeeld over twee of drie eilanden? Dan zet het bureau meerdere WestCord Hotels en diverse lokale partners in.


Allemaal samen

Het team achter Island Events bestaat uit enthousiaste dames die elk een WestCord Hotel als uitvalsbasis hebben. Allen merken ze dat de interesse naar zakelijke bijeenkomsten op de Waddeneilanden de laatste maanden enorm is gegroeid. "Mensen hebben de behoefte om weer bij elkaar te komen", vertelt Nynke Doeksen. "Maar bedrijven willen na anderhalf jaar thuiswerken wel iets meer dan een simpele vergadering. Vlieland, Terschelling en Ameland bieden een inspirerende omgeving, mooie locaties en diverse teambuildingsactiviteiten." Carola Pieper knikt: "Het mooie van een event op de Waddeneilanden is dat je deelnemers ook allemaal samen blijven. De laatste boot vertrekt namelijk om 19.00. Dat maakt de eilanden zo geschikt voor bijvoorbeeld een teambuilding of een cursus." Ook voor een incentive zijn de Waddeneilanden een prima bestemming. "Door naar de Waddeneilanden af te reizen, hoeven bedrijven niet de grens over maar zijn ze toch even helemaal weg met het hele bedrijf. We hebben de komende maanden niet voor niets veel aanvragen voor meerdaagse bijeenkomsten", zegt Elisa van der Woude.


Vlieland

Carola Pieper is samen met Nelleke Riekerink verantwoordelijk voor de bijeenkomsten die op Vlieland plaatsvinden. "Op Vlieland vind je twee WestCord Hotels. Strandhotel Seeduyn ligt aan het Noordzeestrand en heeft acht zalen (maximale capaciteit 200 personen) waarvan de meeste met uitzicht op de duinen. De 151 hotelkamers en appartementen hebben een balkon of terras. In restaurant De Brassery serveren we à la carte seizoensgerechten. Direct naast het hotel ligt strandpaviljoen 't Badhuys, dat in 2017 nog werd uitgeroepen tot beste strandpaviljoen van Nederland. Ook hebben we een zwembad en een wellness."

Hotel de Wadden ligt in het dorpje Oost-Vlieland en heeft wat meer het karakter van een klein familiehotel. "Dit hotel heeft 22 hotelkamers en kan zelfs exclusief worden afgehuurd", vertelt Nelleke. "Er zijn drie restaurants met elk een eigen keuken en sfeer: eetcafé 't Praethuys, visrestaurant De Wadden en ZeeVaert Bar & Rotisserie. Uiteraard kan een verblijf in het ene hotel worden gecombineerd met een lunch of diner in het andere hotel."


Legertruck

Wil je van een vergadering of training een uniek en inspirerend event maken, dan biedt Island Events op Vlieland diverse bijzondere teambuildingsactiviteiten. Carola: "Een geliefde activiteit is een tour met de Vliehors Expres. Deze omgebouwde legertruck brengt je tijdens een rit langs de vloedlijn van de Noordzee naar de Vliehors. Dit is een grootste zandvlakte met de bijnaam de Sahara van het Noorden. Het uitzicht is hier prachtig; aan de overkant zie je Texel liggen en de kans dat je er zeehonden spot, is bijna 100%. Je kunt er zeehondentochten met een RIB-boot maken, op het wad lopen, oesters rapen en samen met een strandjutter op stap." Nelleke: "Wil je juist liever wat actiever bezig zijn, dan kun je op Vlieland wandelen, fietsen of zelfs parachutespringen."


Terschelling

Nynke Doeksen en Hilda Winters organiseren op Terschelling de mooiste evenementen en incentives die niet onderdoen voor een buitenlandbestemming. "Ook dit eiland heeft twee hotels bij het dorp West-Terschelling", vertelt Nynke. "WestCord Hotel Schylge ligt aan de enige natuurlijke baai van Nederland en heeft uitzicht op de Waddenzee. We hebben vier zalen die gekoppeld een maximale capaciteit van 200 personen bieden. De twee bars kunnen als extra break-out ruimte worden ingezet. De 98 kamers en studio's hebben een terras of een balkon met uitzicht op de zee of de natuur. In restaurant Op West kun je kiezen uit gerechten volgens de klassieke Franse keuken en geniet je van het zicht op de baai. Ontspannen kan op de bowlingbaan of in de beautysalon." Wie de voorkeur geeft aan de bossen, kan terecht bij ApartHotel Boschrijck. Hilda: "Hier vind je drie zalen met een gecombineerde capaciteit van 250 personen. Daarnaast zijn er 61 twee-, vier- en zespersoons appartementen. In Brasserie Boschrijck maakt de chef-kok dagverse gerechten van de à la carte kaart klaar. Naast het hotel ligt een subtropisch zwembad."


Pop-up lunch

Net als op Vlieland geven teambuildingactiviteiten op Terschelling je de kans om het eiland goed te leren kennen. Een bijzondere plek is De Boschplaat dat bestaat uit bossen, duinen, kwelders en strand. Onder begeleiding van Staatsbosbeheer kun je het gebied verkennen en diverse vogels spotten, of met elektrische wagens een safari maken. Nynke: "Daarnaast heb je op Terschelling diverse bunkers waar je een rondleiding kunt volgen. Of luister naar de mooie eilandverhalen van de strandjutter tijdens een kampvuur met een glaasje juttersbitter. Lekker actief op het strand bezig zijn is ook mogelijk, zoals een zeehondentocht, beachgolf of blokarten. Toen in 2019 de container-ramp met de MSC Zoe plaatsvond en het strand was vervuild, hebben deelnemers aan een groot event bij wijze van teambuildingsactiviteit meegeholpen met opruimen. Wij verzorgden toen een pop-up lunch bij het strand." Een bijzonder event dat elk jaar op Terschelling plaatsvindt, is Springtij. Voor dit event komen 750 tot 800 deelnemers samen die een bijdrage willen leveren aan een duurzame maatschappij.


Ameland

Op Ameland vind je WestCord Hotel Noordsee, dat op 10 minuten wandelen van het Noordzeestrand ligt. "Het hotel beschikt over een grote en een kleine zaal en een boardroom (maxi-maal 150 personen)", vertelt Elisa. "Er zijn 98 kamers en studio's. In restaurant Mr Sandman serveren we gerechten volgens de nieuwe Hollandse keuken: 80% groente en 20% vlees. Ook hebben we een speciaal keuzediner met alleen maar Amelander producten zoals kaas."

Op Ameland kun je diverse activiteiten op het strand doen, zoals powerkiten, boogschieten en raften. De natuur leent zich prima voor een wandel- of fietstocht. Of breng een bezoek aan de lokale bierbrouwerij of kaasboerderij voor een rondleiding en een proeverij. "Echt bijzonder is een tocht naar het Oerd en de Hôn, twee natuurgebieden in het oostelijke puntje van het eiland. Ga je met de Strandexpress, dan kunnen we voor onderweg drankjes, hapjes en live muziek regelen."

Met zoveel mogelijkheden is het niet vreemd dat de Waddeneilanden juist nu meer dan ooit in trek zijn. Ook laten meeting- en eventmanagers zich niet beïnvloeden door het vooroordeel dat de Waddeneilanden zo ver weg zouden liggen. "Iedereen denkt dat, terwijl men wel bereid is om in de file te staan richting de Randstad", zegt Carola. "Hier begint je event zodra je de veerboot op stapt."

www.islandevents.nl
Maak van de overtocht een event
Nadat je de boot naar de Waddeneilanden bent opgestapt, gaat je event in feite al van start. Sterker nog, de oversteek naar Terschelling, Vlieland en Ameland is een event op zich!

Vlieland
De oversteek van Harlingen naar Vlieland kan op verschillende manieren. Naast de veerdienst (anderhalf uur) en de sneldienst (45 minuten) die door rederij Doeksen worden verzorgd, kun je ervoor kiezen om een privé-overtocht op een RIB-boot te maken. De Regina Andrea van Waddenrecreatiebedrijf Neptunus en de zeezeilklipper van rederij Holland kunnen exclusief worden afgehuurd.

Terschelling
Vanuit Harlingen vertrekt ook de veerboot naar Terschelling. Deze overtocht duurt twee uur. De sneldienst doet er 50 minuten over. Bij aankomst zie je al meteen de beroemdste vuurtoren de 'Brandaris'. Ook is er een direct vaarverbinding tussen Terschelling en Vlieland. Deze tocht duurt 1 uur en 35 minuten.

Ameland
Met de veerdienst vaar je in een klein uur van Holwerd naar Ameland. De sneldienst doet er 20 minuten over. Wil je een exclusieve vaartocht, dan kun je de Robbenboot afhuren (tevens beschikbaar voor rondvaarten). De echte avonturiers lopen in 3,5 uur te voet over het wad van Holwerd naar Ameland. Dit kan alleen bij laagtij.

Op Ameland Airport kun je landen met een privé-vliegtuig of een taxi-vlucht met een vierpersoonsvliegtuig boeken naar de Nederlandse en Duitse Waddeneilanden. Ook een rondvlucht boven Ameland of een groter deel van het Waddengebied is mogelijk, net als parachutespringen (alleen in de zomer).
 

 Tags: Island Events WestCord Hotels Wadden eilanden Terschelling Vlieland Ameland teambuilding Evenementenbureau natuur kust kusthotels
WestCord Hotels | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Hendrikje Stoffelstraat 1
1058 GC
Amsterdam
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement