The Hague Venues: elf unieke locaties in de hofstadGoede thema’s, mooie locaties, een sfeervol centrum en elf kilometer strand; de hofstad heeft heel wat te bieden voor meeting- en eventplanners. The Hague Venues maakt zich al twee jaar sterk voor het promoten van Den Haag als zakelijke bestemming. Inmiddels zijn er elf zelfstandige evenementenlocaties aangesloten bij deze organisatie en is de vereniging The Hague Venues een feit.

Fotografie GAPS - Arjan de Jager

The Hague Venues werd twee jaar geleden opgericht met Unique Venues of Amsterdam als inspiratiebron. “Ik liep al een tijdje rond met het idee om een soortgelijke organisatie voor Haagse locaties op touw te zetten”, vertelt voorzitter Tom Verhaar (tevens algemeen directeur van de Fokker Terminal). “The Hague Convention Bureau is natuurlijk een belangrijke speler, maar deze heeft de internationale associatiemarkt als doelgroep. Wat betreft de promotie op nationaal niveau is het iedere locatie voor zich en heeft elke venue een eigen marketingcampagne. De locaties die bij The Hague Venues zijn aangesloten, zetten zich daarnaast gezamenlijk in voor de promotie van Den Haag als bestemming met als doel om zoveel mogelijk evenementen in Den Haag te laten plaatsvinden. Het komt namelijk vaak voor dat mooie nationale evenementen van bijvoorbeeld overheidsorganisaties op dezelfde data worden gepland en locaties dus niet beschikbaar zijn. Als gevolg hiervan wijken opdrachtgevers uit en vinden de evenementen buiten de hofstad plaats. Door samen te werken, kunnen we beter doorverwijzen naar andere locaties in Den Haag. De elf venues die zijn aangesloten, zijn daarom ook allemaal zelfstandige evenementenlocaties. Ketenlocaties attenderen opdrachtgevers namelijk vaak eerder op eigen vestigingen buiten Den Haag.”

Website
Om de mogelijkheden van Den Haag onder de aandacht te brengen bij meeting- en eventplanners, heeft The Hague Venues de afgelopen jaren onder andere locatiedagen (The Tour – The Hague) voor boekers georganiseerd (als opvolger van het jaarevent Prins voor een Dag). “Daarnaast nemen we deel aan beurzen zoals EventSummit en hebben we natuurlijk een uitgebreide website”, vertelt Tom. “Daarop staan alle locaties vermeld en kunnen boekers gericht zoeken op aantal deelnemers en het type event. Vervolgens kunnen ze binnen de getoonde selectie bij meerdere locaties een offerte opvragen.”Webcasting

De website besteedt ook uitgebreid aandacht aan webcasting. “Aan het begin van de coronacrisis was er onder andere veel onduidelijkheid over webcastingproducties; welk kostenplaatje moet je hieraan verbinden en welke techniek en platforms zijn geschikt? Onze locaties hebben met elkaar een open discussie gevoerd over deze aspecten en delen nog steeds kennis en ervaring uit. Omdat de vraag naar online events vanuit de opdrachtgevers nog steeds groot is, lichten we dit op de website apart uit. Daarnaast delen we regelmatig tips voor het organiseren van webcastproducties via onze LinkedIn-pagina.”

In trek
Hoewel er recentelijk geen versoepelingen hebben plaatsgevonden voor de MICE-branche , heeft Tom er alle vertrouwen in dat er dit jaar in Den Haag nog steeds mooie evenementen kunnen worden georganiseerd. “Het is alleen spannend in welke vorm en wanneer er events kunnen plaatsvinden. Om op die onzekerheden in te spelen, hanteren onze locaties meerdere scenario’s voor live, live met restricties, hybride en online events. Evenementen kunnen dus hoe dan ook plaatsvinden.” Gezien het aantal aanvragen dat de locaties binnen krijgen, is Den Haag als bestemming nog steeds in trek. “Dat is mede te danken aan de thema’s Cybersecurity, IT & Technology en City of Peace and Justice en de aanwezigheid van diverse bedrijven en organisaties die hieraan zijn gerelateerd”, vertelt Tom. “Ook hebben we het voordeel dat alle overheidsinstellingen hier zijn gevestigd. Daardoor is het makkelijker om bijvoorbeeld een minister of staatssecretaris als spreker te regelen. Bovendien is Den Haag gewoon een mooie, sfeervolle stad met een prachtig strand in de buurt waar je heerlijk kunt uitwaaien. Wie wil dat nu niet na een congres.” 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: The Hague Venues Den Haag Fokker Terminal Tom Verhaar Amare Beeld en Geluid Den Haag Kunstmuseum Den Haag Louwman Museum Madurodam Mauritshuis Museon The Hague Conference Centre World Forum The Hague Zuiderstrandtheater
Fokker Terminal | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Binckhorstlaan 249
2516 BB Den
Haag
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement