Terugblik winnaars Nationale Meeting Award Bilderberg Europa Hotel: "Meer tijd om nog een stapje extra te zetten"In april 2020 maakten Meeting Magazine, MeetingReview, CLC-VECTA en Vergaderhamers tijdens een online uitreiking de winnaars van de Nationale Meeting Award bekend. De euforie van de winst was toen merkbaar, net als de impact van de coronacrisis. Inmiddels zijn we een roerig jaar verder en blikken we samen met de vijf winnaars terug. Hoe gaat het met Diana Bartels en Bram Kosterink van Bilderberg Europa Hotel Scheveningen.

Op de dag van het interview met general manager Diana en sales manager Bram vinden er maar liefst twee events in het Scheveningse hotel plaats; een hybride event met acht personen en een online event van 300 personen. Bram: "Klanten blijven met ons kijken naar de mogelijkheden en dat geeft energie. Zo keken wij een jaar geleden nog samen met de klant naar een groot 'offline evenement' in het Bilderberg Europa Hotel. Na een aantal weken werd toch besloten het event hybride in te gaan delen. Maar corona was ook toen nog niet klaar met ons, dus. Uiteindelijk hebben we samen met de klant alles online uitgewerkt. Als klap op de vuurpijl ging dit specifieke evenement van 150 offline naar ruim 300 deelnemers online! Ook het winnen van de Nationale Meeting Award in april vorig jaar gaf een boost. Dat was net in de periode dat onze deuren gesloten waren."

Moeilijk jaar
Ondanks deze events heeft Bilderberg Europa Hotel Scheveningen een uitdagend jaar achter de rug. Diana: "Gelukkig hadden we in juli en augustus nog flink wat leisure gasten. Wat betreft de zakelijke events hadden we in september en begin oktober weer even een opleving, ook mede vanwege de in maart geplande events die waren doorgeschoven. Maar toen werden de maatregelen weer aangescherpt. Binnen Bilderberg zien we inmiddels wel wat herstel in de nationale, zakelijke MICE-markt, met name bij de landelijk gelegen hotels in het midden en zuiden van het land. Ons hotel heeft toch iets meer de perceptie van een stadshotel in Den Haag, terwijl we 198 stappen van strand zitten. Zelf hopen we op een goed vierde kwartaal van dit jaar. Ook verwachten we dat de leisure gasten ons in de zomermaanden weer zullen vinden. Een volledig herstel voor de internationale markt, daar durf ik in 2023 pas op te hopen." Positieve draai

Ondertussen blijft het team in Scheveningen gasten verwelkomen. Bram: "In de zonnige weekenden zien we dat de leisure bezetting weer toeneemt. Omdat we in het restaurant geen ontbijt, lunch en diner mogen serveren, hebben onze gasten de mogelijkheid dit nu op hun kamer te gebruiken. Gasten mogen zelf hun eigen take away diner ophalen in de keuken en kregen een persoonlijke toelichting van de chef." Diana: "We kijken vooral naar wat wel kan en geven daar een positieve draai aan. Bilderberg breed leven de testevents van Fieldlab Evenementen ook. De eerste resultaten zijn in ieder geval hoopgevend. Ik ga ervan uit dat het tweesporenbeleid van vaccineren en maatregelen treffen snel weer dingen mogelijk maakt."

Invulling gastvrijheid
Bilderberg Europa Hotel Scheveningen won in totaal twee keer de Nationale Meeting Award. Beide malen werd door de jury de gastvrijheid en de persoonlijke aandacht geprezen. Kan daar op 1,5 meter nog een goede invulling aan worden gegeven? Diana: "We hebben nog steeds de Maître B’, die nu volledig kan assisteren bij de technische audiovisuele aspecten. Ook hebben we nu juist tijd om alternatieven te bedenken zodat je toch dat stapje extra kunt zetten. Mensen waarderen die kleine gebaren nu des te meer." Bram: "We schuiven een persoonlijk handgeschreven welkomstkaartje onder deur, daarnaast maken wij er een feestje van als gasten wat te vieren hebben. De persoonlijke aandacht, dat is waar onze gasten voor bij Bilderberg komen." Diana: "We zijn oprecht blij met elke gast die in ons hotel verblijft. Maar ondertussen verlangen we ernaar om alle gasten, dus ook de conferentiegasten, een mooie 'volledige ervaring' te bieden. Wanneer ik door het hotel loop, zie ik al helemaal voor me hoeveel energie dat iedereen weer zal geven."


 

Auteur: Sofie Fest

Tags: Bilderberg Europa Hotel Scheveningen NationaleMeetingAward Scheveningen Bram Kosterink Diana Bartels Hotel
Bilderberg Europa Hotel Scheveningen | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Zwolsestraat 2
2587 VJ
Den Haag
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement