Historische locaties: Hotel Landgoed Ehzerwold, AlmenOns land kent talloze kloosters, kerken, kastelen, landhuizen en forten die tegenwoordig het decor vormen voor zakelijke overnachtingen en -evenementen. In deze serie lichten we ze een voor een uit. Ditmaal kijken we naar Hotel Landgoed Ehzerwold in het Achterhoekse Almen.Wat was het?

Hotel Landgoed Ehzerwold was oorspronkelijk een ziekenhuis met de naam P.W. Janssen dat in 1916 werd geopend door Clara Elisabeth Janssen en haar vader P.W. Janssen. Clara had een achtergrond als verpleegster en vond in haar vader een rijke filantroop die voor zijn dochter het ziekenhuis bouwde. Pieter Leendert van der Harst, huisarts in Almen, werd de eerste geneesheer-directeur. Na de scheiding van haar eerste man trouwde Clara met deze huisarts. Eind 1920 werd het pand verbouwd tot sanatorium. Vanaf 1965 deed het ook dienst als opleidingscentrum voor verpleegkundigen.

In 1993 verhuisde het ziekenhuis. Na enkele andere bestemmingen te hebben gehad, werd het complex in 1994 opgekocht door enkele investeerders. Zij verbouwden het complex zo dat er vanaf 1998 zakelijke bijeenkomsten zoals congressen en vergaderingen konden worden georganiseerd. De locatie kreeg toen de naam conferentiecentrum Ehzerwold. Later kwamen er in de parktuin twee hotelgebouwen bij om tevens de toeristische markt te kunnen bedienen. In 2003 werd het restaurant van een serre voorzien. Sinds 2007 is Hotel Landgoed Ehzerwold een officiële trouwlocatie.Wat kun je er nu?

Het aanzicht van het statige hoofdgebouw van Hotel Landgoed Ehzerwold is nog altijd prachtig. Binnen zijn diverse elementen te vinden die verwijzen naar de oorspronkelijke besteming, zoals brede deuren en het ontbreken van drempels. Ook hangen er grote oude zwart-witfoto’s van de ziekenzalen en de stichters aan de muur.

Hotel Landgoed Ehzerwold beschikt over 18 moderne zalen, 11 discussiekamers en een theaterzaal. Ook vind je er 114 hotelkamers en een suite. Op het landgoed en in de omgeving kunnen diverse teambuildingsactivteiten worden georganiseerd.    

Sinds 2018 heeft Hotel Landgoed Ehzerwold een klein vakantiedorp als buurman. Villapark Ehzerburg bestaat uit zestien vakantievilla’s die volledig zijn aangepast voor gezinnen met bijvoorbeeld een gezinslid met een lichamelijke beperking. De vakantiehuizen zijn speels gebouwd in drie verschillende kleuren. De woningen zijn bovendien CO2-neutraal, want ingericht met warmtepompen die de woningen voorzien van aardwarmte. Auteur: Sofie Fest

Tags: Hotel Landgoed Ehzerwold Almen Achterhoek teambuilding ziekenhuis conferentiecentrum Historische locatie
Algemene voorwaarden | privacy statement